Karialılar ve Leleglere de ev sahipliği yapan Stratonikeia Antik Kentinin, binlerce yıl önemini sürdürdüğünü vurgulayan Söğüt, arkeolojik kazı çalışmalarında, erken Bizans dönemine ait kilise ve mozaik taban bulunduğuna dikkati çekti.…
Stratonikeia Antik Kenti Arkeoloji Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Kuzey Şehir Kapı'nın önünde bulunan yapının bu yıl ortaya çıkarılması için çalışacaklarını söyledi.
Kırıkhan'daki tarihi Türkmen mezarlıklarında yapılan akademik incelemelerde üzerinde Kayı Boyu'na ait olduğuna inanılan simgelerin yer aldığı 36 mezar taşına rastlandı.
Van'ın Tuşba ilçesindeki Urartu dönemine ait önemli eserlerden Ayanis Kalesi'nin arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının ardından turizme açılması hedefleniyor.
En az 3 bin yıllık tarihe sahip yeraltın şehrinde saklı kalan tarih, arkeolojik kazı çalışmasıyla gün yüzüne çıkarılacak.
Prof. Dr. Mehmet Işıklı, Hakkari'deki petrogliflerin yaşının ancak sistematik araştırmalarla ortaya çıkabileceğini belirterek; "Kaya resimlerinin teknik, tarihleme, stilistik ve sembolizm açısından incelenmesi gerekiyor" dedi.
Yaklaşık 50 gün sürmesi ve Kurban Bayramı'nda bitirilmesi planlanan arkeolojik kazının bu yılki hedefi iç suru açığa çıkartmak
Tieion Antik Kenti'nde iki ay sürmesi planlanan arkeolojik kazılar, Doktor Öğretim Üyesi Şahin Yıldırım başkanlığında başladı.
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki dünyanın en büyük İslam mezarlığı Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki restorasyon ve konservasyon çalışmalarında 700 şahide ve sandukaların kitabeleri çözümlenerek arşive kaydedildi.
UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, "Listede 10 bin yıllık tarihe sahip olan ve Konya’da bulunan Çatalhöyük var. Göbeklitepe ile bu tarih 12 bin yıla çıktı" dedi.
Ordu'da arkeolojik kazı çalışmalarının bu yıl da devam edeceği Kurul Kalesi'nin, gelecek yıl hizmete açılması hedefleniyor.
Arkeoloji kazılarında ortaya çıkan, antik dönemde konser alanı, meclis, mahkeme ve üzeri kapalı tiyatro görevi yapan Kibyra Odeonu'nun ortasını süsleyen Medusa mozaiği, 2000 yıllık ihtişamıyla ziyaretçileri büyülüyor.
Anadolu ve Mezopotamya'daki insan kurban edildiğini gösteren en erken arkeolojik kanıtları açıklayan arkeolog Haluk Sağlamtimur, Siirt Başur Höyük'teki yaklaşık 5 bin yıl önce çocukların kurban edildiğini belirtti.
20 yıl süreyle ana sponsorluğunu üstlendiği Göbeklitepe'nin UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne girmesi üzerine basın açıklaması yapan Doğuş Grubu; tarihi alanın iletişim, arkeoloji kazıları, araştırma ve koruma çalışmalarını desteklediğini ifade…
Canca Kalesi kazı başkanı arkeolog Gamze Demir, sürekli yeni yapılarla karşılaşıldığı için kazıların planlanandan uzun sürdüğünü söyledi. Kazıların 15 Haziran'da bitmesi planlanıyordu...
Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişe sahip tapınakların keşfedildiği Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının sevinci yaşanıyor.