İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Ersoy, arkeolojik kazılarda ne tür oyuncakların keşfedildiği ve bu oyuncakların hangi anlamları içerdiğine dair soruları yanıtladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından, Kadifekale bölgesinde yer alan Smyrna Tiyatrosu'ndaki arkeoloji kazılarında "Doğu Vomitoryum" alanında geçen ay bulunan mermer…
Diyarbakır'da Zerzevan Kalesi arkeoloji kazılarından çıkan takı ve motiflerden ilhamla Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan takı koleksiyonu İzmir'in tarihi Agora ören yerinde defile ile sergilendi.
Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yürütülen Antik Smyrna Kenti arkeoloji kazıları İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredildi. İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan antik kentteki devir törenine, İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat…
Gazeteci ve arkeologlar Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün yönetimindeki SARAT projesi kapsamında medyada arkeoloji haberlerinin ele alınışını konuşmak üzere İzmir’de bir araya geldi.
Smyrna Tiyatrosu'ndaki arkeoloji kazılarında bulunan heykelcikler, günümüzde 'fun' olarak adlandırılan hayran kulüplerinin antik çağda da varlığına kanıt sayıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy, Havari Yuhanna'nın öğrencisi ve İzmir'in Koruyucu…
Smyrna Agorası'da bulunan duvar yazıları, Ege'nin farklı bölgelerindeki kentlerde yaşayan Ephesus, Sardes ve Tralleislilerin 2 bin yıl önce hayli fanatik olduklarını gösteriyor. İşte İzmir'in Antik holiganları:
İzmir'deki Smyrna Agorası'nın Bazilika bölümünde bulunan kalıntılar, milattan sonra 550 yılındaki depremin ardından sütunları güçlendirmek için moloz taş ve kireç harcıyla yapılan üç boyutlu güçlendirmelerle asırlardır ayakta…