Cumhuriyet döneminin ilk arkeolojik kazılarının yürütüldüğü, 7 bin yıllık geçmişe sahip Alacahöyük Ören Yeri'nde tüm kültürel katmanların ortaya çıkarılabilmesi için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
Cumhuriyet Dönemi'nin ilk arkeolojik kazılarından birini temsil eden Alacahöyük Ören Yeri'nde yürütülen çalışmalarda 7 bin yıllık geçmişe sahip tarihi kentin ayrıntılı kültürel zaman diziliminin ortaya çıkarılması…
Türkiye'nin ilk milli kazı alanı unvanına sahip Çorum'daki Alacahöyük Ören Yeri'nde arkeolojik kazıların 12 ay devam etmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Anadolu'nun bilinen ilk barajlarından Hitit Barajı, kral ve prens mezarları, Aslanlı Kapı sfenksi ile ziyarete açık arkeolojik kazı alanına ev sahipliği yapan Alacahöyük ve Hattuşa, en sakin günlerini yaşıyor
Ankara'da hayatını kaybeden arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, vasiyeti üzerine yaklaşık 20 yıldır kazı başkanlığını yürüttüğü Hitit Medeniyeti'nin önemli şehirlerinden Alacahöyük'ün bulunduğu köyde son yolculuğuna…
Dün akşam vefat eden ünlü arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu'nun cenaze namazı yarın saat 10.30’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde yapılacak resmî törenin ardından Kocatepe Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacak.…
Alacahöyük arkeoloji kazıları başkanı ünlü arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu hayatını haybetti.
Hitit dönemine ait Hüseyin Dede Vazosu Arpın Anadolu geçmişine ışık tutuyor.
Anadolu'nun ilk barajının da için de olduğu toplamda 277 dekarlık rekreasyon sahasının bu yıl ziyaretçilere açılması planlanıyor. Bu çalışmalar ile Alacahöyük'e gelen yıllık 35 bin ziyaretçi sayısının ise ikiye katlanarak, 70 bine ulaşılması…
Anadolu'nun en eski barajı olan Hitit Barajı ve çevresinin yüzde 65'lik kısmı düzenlendi. Düzenleme yapılan alanda turistler için hizmet tesisleri de inşa ediliyor.
Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: Hatti ve Hitit medeniyetini araştıracakların gidecekleri tek yer Çorum'dur. Artık bilim insanları, hatta bilinçli gezginler Çorum'u görmeden Hatti ve Hitit kültürünü özümseyemeyeceklerini anladılar.
3 bin 260 yıllık Hitit Barajı Arkeopark olacak. Dünyada çalışan en eski baraj olan Hitit Barajı, DSİ tarafından dünyada bir ilke imza atılarak 22 milyon liralık yatırımla arkeopark ile rekreasyon alanına çevrilecek.