Bugüne dek Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından sürdürülen kazılara Bergama Arkeoloji Kazıları Koordinatör Kazı Heyeti Başkanı olarak atanan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yusuf Sezgin, hem Bergama kazılarının önemini…
Alman Arkeoloji Enstitüsü, Yapı Kredi Yayınlarından çıkan, "Kayıp Tanrılar Ülkesi" adlı romanıyla Ahmet Ümit'i arkeolog üye beratıyla onurlandırdı. Ahmet Ümit'e beratını Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht'in katılımıyla Almanya…
Göbeklitepe'de yeni bulunan neolitik çağın bilinen ilk boyalı heykeli olan yaban domuzu; H şeklinde bir sembol, bir hilal, iki yılan ile üç insan yüzü veya maskesi olduğu tahmin edilen süslemelere sahip bir seki üzerinde yer alıyor.
Göbeklitepe Kazı…
Çorum'daki Hitit başkenti Hattuşa'da öivi yazılı tabletler okunurken yeni bir Hint-Avrupa dili keşfedildi. Prof. Dr. Daniel Schwemer bu dili, Hitit merkez bölgesinin kuzeybatı ucunda, muhtemelen modern Bolu veya Gerede bölgesinde yer alan Kalaşma…
16 yaşından beri Bergama Antik Kenti'ndeki kazılara emek veren Selim usta, Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından Martin Bachmann Restorasyon ve Taş Ustası Eğitim Atölyesi'ndeki genç usta adaylarına eğitim veriyor. 61 yaşındaki taş ustası Selim…
Bergama Antik Kenti'ndeki kazıları yürüten Alman Arkeoloji Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle yeni taş ustalarının yetiştirilmesi için atölye kurdu. Bergama'da mimari restorasyon çalışmalarına liderlik ederken 2016 yılında vefat eden…
İzmir'deki Bergama Antik Kenti'nde yürütülen araştırmalarda arkeoloji dünyasını heyecanlandıran yeni izlere ulaşıldı. Epigraflar, arkeologların bulduğu bir mezarın Antik Çağ'ın Kuş Kahini Rahip Markos'un mezarı ortaya…
Babil'in Asma Bahçeleri ile yarışacak kadar görkemli ve yaklaşık aynı yıllarda inşa edilmiş Okyanusya'nın teraslı anıtsal yapıları olan Palau'nun 'Asma Bahçeleri' nasıl inşa edildi?
Luksor'daki III. Amenhotep tapınağında süren kazılarda, Kral III. Amenhotep'in sakallı, kraliyet yakalıklı ve başında firavunlar tarafından giyilen nemes adlı şapka ile tasvir edilmiş sfenks şeklinde bir çift devasa kireçtaşı heykeline ait parçalar…
Bergama Antik Kenti'nde yürütülen çalışmalar kapsamında incelenen, 2 bin yaşındaki yaklaşık 300 iskelet, bölgedeki yaşam, beslenme alışkanlıkları ile hastalıkların ipuçlarını verdi.
Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki kazı çalışmaları, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere uygun başladı.
Anadolu'nun bilinen ilk barajlarından Hitit Barajı, kral ve prens mezarları, Aslanlı Kapı sfenksi ile ziyarete açık arkeolojik kazı alanına ev sahipliği yapan Alacahöyük ve Hattuşa, en sakin günlerini yaşıyor
Almanya'da Göbeklitepe ve Karahantepe arkeoloji kazıları konusunda konferans veren Prof. Dr. Necmi Karul, bir soru üzerine, 'Göbeklitepe'de oksalat asit bulundu. Bu asit birada var. Ama birada olduğu gibi keşkekte de var. Keşkek Anadolu'da düğünlerde…
Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Șubesi tarafından, Stewards of Cultural Heritage projesi kapsamında, düzenlenen 'Bir Mekân, Bir Hikâye: Suriye Arşiv Fotoğraflarında İnsan Belleği' sergisi, 17 Eylül Salı günü Rezan Has Müzesi’nde…
Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Șubesi tarafından düzenlenen, 'Bir Mekân, Bir Hikâye: Suriye Arşiv Fotoğraflarında İnsan Belleği' sergisi, 18 Eylül Çarşamba günü Rezan Has Müzesi’nde açılacak.
Göbeklitepe'deki arkeoloji kazılarında insanlığın bilinen en eski tapınakları olan T şekilli taşlarla dizayn edilmiş yapıları keşfeden Prof. Dr. Klaus Schmidt, vefatının 5'inci yılında anılıyor. 5 yıl önce vefat eden Göbeklitepe’nin kaşifi Alman…
Hattuşa arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Andreas Schachner'e göre; Hititlerin tarihsel önemi bozkır ve marjinal bir coğrafyada etkin ve uzun süreli yaşayan bir devleti kurması, ayakta tutması, dengelemesinde yatıyor.
Avrupa’nın alanında en prestijli ödülü olarak kabul edilen, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri / Europa Nostra Ödülleri’nin 2019 yılı sahipleri belli oldu. Mersin’deki Boğaziçi Üniversitesi, Tarsus - Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi koruma ve…
Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi'nden Dr. Ing. Katja Piesker, 27 Mayıs'ta Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Dionysostempel und Attius Philippus-Mauer (Dionysos Tapınağı ve Attius Philip Duvarı) konulu konferans verecek.