Türkiye'deki tarihi eserlere göz diken Almanya'nın 111 yıl önce tarihi eserleri diplomatik yolla yağmalamaya çalıştığı anlaşıldı. İstanbul Alman Konsolosluğu Bilim Ataşesi Arkeolog Theodor Wiegand, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki eserleri Alman…
2019'un 1 Ocak-31 Ağustos döneminde 1 milyon 697 bin 851, 2023'te ise 2 milyon 108 bin 817 Alman turistin geldiği Antalya'ya bu sene aynı döneminde 2 milyon 235 bin 311 Alman misafir geldi ve tüm zamanların Alman turist rekoru kırıldı.
Almanya'da bir huzur evi inşaatı planlanan arazide yapılan arkeolojik tetkikte Avrupa'nın en büyük toplu mezarı keşfedildi. 1600'lü yıllara ait 8 Kara Ölüm çukurunun tespit edildiği alanda süren arkeoloji kazılarında şu ana den 500'den fazla insana…
Kimi zaman büyük umutlarla başlanan arkeoloji kazılarında umulan eserler ortaya çıkmazken kimi zaman inşaat kazılarında arkeoloji tarihine damga vuracak ilginç tarihi eserler ortaya çıkabiliyor. Bu ilginç tesadüfi arkeolojik keşiflerden biri de…
Alman Arkeolog Prof. Dr. Friedric Karl Dörner’in 1953-1970 yılları arasında Adıyaman’daki arkeolojik çalışmalara ait fotoğraf arşivi dijital hali ile Adıyaman Müze Müdürlüğü’nde muhafaza edilmek üzere Münster Üniversitesi tarafından, Adıyaman Kültür…
Almanya’nın Bavyera eyaletinin Nördlingen kentindeki Donau-Ries Bölgesi’ndeki arkeoloji kazılarında çalışan arkeologlar, Tunç Çağı'ndan kalma kılıç ortaya çıkardılar.
Irak Müzesi ve British Museum ile işbirliği yapan Almanya’daki Ludwig Maximilian Üniversitesi Asuroloji Enstitüsü, okunması zor metinler, deşifre etmeye yardımcı olmak için bir yapay zeka botu geliştirildi.
Almanya'da yaşayan 45 yaşındaki 1 çocuk annesi Nazmiye Karaman gördüğü rüya üzerine Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki arazinde izinli define arama kazısı yapmak için gerekli izinleri aldı ve kurban keserek arkeolog gözetiminde kazıya başladı. Şu ana…
"Prensip olarak şahsen Bergama Sunağı ve Nefertiti büstünün iade edilmesinden yanayım" diyen Almanya'da Berlin Eyaleti Adalet, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Senatörlüğü müsteşarı Saraya Gomis'in açıklaması, Türkiye'de sunağın iadesi için mücadele veren…
Arkeologlar, Almanya’nın en eski yerleşim yerlerinden Bavyera’nın Kempten kentinde termal banyolu ve yerden ısıtmalı lüks bir Roma villasının kalıntılarını ortaya çıkarttı.
Bergama Antik Kenti'ndeki kazıları yürüten Alman Arkeoloji Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle yeni taş ustalarının yetiştirilmesi için atölye kurdu. Bergama'da mimari restorasyon çalışmalarına liderlik ederken 2016 yılında vefat eden…
Türkiye, ABD, Finlandiya, Almanya, İspanya'dan üniversiteler ile enstitülere bağlı paleontologlar, Yamula Barajı çevresindeki fosilleri incelemek, kaç milyon yıllık olduklarını tam olarak belirleyebilmek için Kapadokya Paleontolojisi Projesini…
Avrupa'daki kuraklık Almanya'daki 'Beni görürsen ağla' yazılı 'açlık kayaları'nı yeniden ortaya çıktı
Arkeologlar, Almanya’nın Bavyera eyaletinde yapılması planan yol inşaatı alanında
Batı Karadeniz Bölgesine özgü su tanrıçası heykelciği buldular.
1864 yılında Almanya’nın Prusya zaferinin anısına inşa ettiği Zafer Sütunu’nun bakır kaplama çatısının bir bölümü çalındı.
Almanya'nın Darmstadt kenti yakınlarında kalıntıları bulunan yaklaşık 47 milyon yıllık fosilin, dünya tarihinin bilinen en eski piton yılanı olabileceği belirtildi.