Konya'nın dünyaca ünlü arkeoloji kazısı Çatalhöyük'ten 1960'lı yıllarda yapılan kazılar sırasında bulunarak yurt dışına kaçırılan Ana Tanrıça Heykelciği, ait olduğu topraklarda sergileniyor ve oldukça yoğun ilgi görüyor. 14 Kasım Uluslararası Kültür…
Ankara Üniversitesi, Rektörlük Binası, 100. Yıl Konferans Salonu 21 Ekim 2024 Pazartesi günü “Doğa Taşlardan ile Kadın Hikayeleri ® ANKARA” etkinliğine ev sahipliği yapacak.
Türkiye'den 1960'lı yıllarda kaçak yollarla İsrail'e kaçırılarak satılan, 13 Aralık 2020'de ABD'den Türkiye'ye geri dönen Kibele heykelinin sergilendiği Afyonkarahisar Müzesi'ni 8 ayda 42 bin kişi ziyaret etti
İzmir'in Bornova ilçesindeki Yassıtepe arkeoloji kazısında 5 bin yıllık olduğu tespit edilen Ana Tanrıça heykelciği bulundu. Çıplak ve saçları arkada toplanmış kadın heykelciğinin bir benzerinin Midilli'deki Thermi bölgesinde bulunduğunu belirten…
Bölgedeki arkeoloji kazılarından çıkartılan ve Kırklareli Müzesi'nde sergilenen eserlerin yarıdan fazlasını Anadolu'dan Trakya'ya gelen insanların 8 bin 200 yıllık köy yaşamında ve tarımda kullandığı objeler oluşturuyor.
Türkiye'den 1960'lı yıllarda kaçak yollarla İsrail'e götürülerek satılan, ardından ABD'den 13 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ana tanrıça Kibele heykeli, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde bir süre sergilendikten sonra 24 Aralık 2021'de…
Çatalhöyük'ün doğu alanında yürütülen kazılarda, 'ana tanrıça' formu olarak bilinen stile benzer bir şişman kadın ve bir erkek heykelciği bulundu. Kazı Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Çiler Çilingiroğlu: "Heykeller çok tipik, Çatalhöyük sembolizmine…
Kırklareli'ndeki Aşağıpınar arkeolojik kazılarında 2011 yılında bulunan ve Avrupa Arkeologlar Birliği Kongresi'nin logosu olarak kullanılan ana tanrıça heykelciği, Kırklareli Müzesi'nde sergilenenler arasında en dikkati çeken eser olarak öne…
Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Türkiye’de arkeoloji kazılarında ilk kez yerinde bulunan ana tanrıça Kibele heykelinin restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ancak Ordu’ya gelişinin 2 yılı bulabileceğini söyledi.…
Bulgaristan’ın kuzeybatısında yer alan Mayor Uzunovo’daki arkeolojik kazıda 8 bin yıllık kadın heykelciğinin üst kısmı toprak üstüne çıkarıldı. Bulgu Avrupa'nın neolitik tarihi açısından özel öne arz ediyor.
Peru'daki ünlü antik İnka şehri Machu Picchu'da, sunak kabı olarak kullanıldığı tahmin edilen seramik parçaları bulundu.
Arkeolog Jean-Paul Demoule, 'gerçeklik daima tahayyül edebildiğimizden karmaşıktır' diyor ve ana tanrıçadan hareketle, bir zamanlar kadınlar hakimiyeti olduğunu iddia edenleri hayalcilikle nitelendiriyor.
Ordu’da geçtiğimiz yıl bulunan 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin restorasyonuna başlanacak.