Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu, 24- 26 Haziran tarihleri arasında Koç Üniversitesi’nin Beyoğlu’ndaki ANAMED binasında…
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Çevresel Arkeoloji Eğitim Programı düzenliyor.
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nin 6-9 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığı, çevresel arkeoloji disiplinini araştırma konuları ve metotları dahilinde tanıtmayı amaçlayan Çevresel Arkeoloji Eğitim…
Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü'nün SARAT ve Koç Üniversitesi’nin ANAMED oluşumlarının işbirliğiyle başlatılan Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması konulu ücretsiz online sertifika programı, katılımcıları bekliyor. Eğitim dili Türkçe…
ANAMED Anadolu'nun Kadim Dilleri 2019 Yaz Programına kayıtlar başladı. 16 Temmuz - 9 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlere son başvuru tarihi 4 Mart 2019 olarak açıklandı. Programın bu seneki konuk öğretim görevlisi Cambridge…
13. Uluslararası Anamed Yıllık Sempozyumu'nun bu yıl Sırlı Kapılar başlığı altında yapılıyor. Sempozyumda arkeolojik araştırmalar ışığında Sırlı Kapların teknolojik evreleri konu edilecek.
Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, The Brunei Gallery'de ANAMED 2017'de arkeoloji ve tarih meraklılarıyla buluşturduğu Bir Kazı Hikayesi: Çatalhöyük sergisini gezdi.
Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu´daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisi,Roma’dan Doğu’ya uzanan tarihi güzergâh izlenerek yitik bir imparatorluğun parçaları yeniden keşfettirmeyi hedefliyor.
II. Abdülhamid'in erken Osmanlı yerleşim birimlerini belgelemek için dönemin önde gelen fotoğrafçı ve ressamlarından oluşan heyete hazırlatıp Otto von Bismarck’a hediye ettiği üç cilt fotoğraf albümünü merkezine alan sergi, tarih ve fotoğraf…
Hititçe, Akadça dillerine ve çivi yazısına kapsamlı giriş sunan Anadolu'nun Kadim Dilleri Yaz Programı 23 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında ANAMED'de düzenlenecek.
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi işbirliği ile Ankaralılarla buluşturulan Koku ve Şehir sergisi 50’yi aşkın kokuyla ziyaretçilerini tarihin derinliklerinde…
Sergide; Çatalhöyük'te 25 yıldır yürütülen bilimsel araştırmalarda kaydedilen 250 bin buluntuya ait 2,8 milyon girdi, yapay zeka algoritmaları kullanarak hazırlanan enstalasyonla veri heykelinde görselleştiriliyor.
Açılışına, Çatalhöyük Arkeoloji Kazıları Başkanı Ian Hodder'ın da katıldığı serginin amacı, Çatalhöyük Araştırma Projesi'nin metodolojisini, arkeologları ve çalışma yöntemlerini ortaya koymak.
25 yıl boyunca kazıların nasıl yapıldığına dair detaylar, güncel ve interaktif sergileme teknikleriyle ziyaretçilere aktarılacak.
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), 2016 yılının ikinci sergisi olan "Koku ve Şehir"i sanat severlerle buluşturuyor.