Hatay'da geçen yıl meydana gelen depremler sonrası enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bir evin yıkıntılarının altında Geç Antik Döneme tarihlenen ilginç bir yapı fark edildi. Arkeologların devreye girmesi ile arkeolojik kurtarma kazısı ile ortaya…
Antakya Antik Hipodromu çevresindeki saray alanında süren kazılarda arkeologlar iki kırık heykelcik parçası ortaya çıkardı. Başı ile gövdesinin bir kısmı sağlam kalan parçanın Erken Helenistik Dönem'e ait olduğu, diğer heykelcik kafasının tarihinin…
Hatay'ın yakın tarihi konusunda Türkiye'nin en geniş arşivlerinden birine sahip Fahreddin Osmanca, depremin enkazından kurtarabildiği fotoğraf, harita, dergi ve belgelerden oluşan koleksiyonunu Türk Tarih Kurumuna , bağışladı.
Hatay Valiliği, eski Antakya bölgesi olarak bilinen ve tescilli kültür varlıklarının yoğunlukla bulunduğu bölgeye ilişkin "mahallelerin taşınacağı" ve "tescilli kültür varlıklarına enkaz kaldırma çalışmaları sırasında zarar verildiği"ne dair ilişkin…
Tarihi Mahremiye Camisi'nin 6 Şubat'taki depremlerde yıkılma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde minberin giriş kapısının an be an nasıl sallanarak çöktüğü görülüyor.
Afet Bölgesi Kazı Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde moloz yığınına dönüşen Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki tarihi İhsaniye Camisi'nde kurtarma çalışması başlattı.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, Antakya'daki saklı antik şehir için arkeoloji kazı çağrısı yaptı. Habib-i Neccar Camisi'nin ön tarafını ve Asi Nehri'nin sağ ve sol tarafını da kapsayan 6 dönümlük…
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yıkılan Antakya Rum Ortodoks Kilisesi enkazından çıkan tarihi eserler, Hatay Arkeoloji Müzesi'nde muhafaza altına alındı.
Antakya-Reyhanlı yolu üzerinde, Stauris Dağı'nın (Haç Dağı) batı yamacında yer alan ve 'Dünyanın ilk mağara kilisesi' olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi'nin istinat duvarı yıkıldı.
"Bunlar ilk defa yıkılmıyorlar. Yani biz bunların daha önce de yakıldığını, yıkıldığını gördük" diyen arkeolog ve araştırmacı yazar İpek Kobaner, ""Fakat antik dönemden bu yana insanların bir alışkanlığı var. Yıkılan binalardan malzeme toplayıp yeni…
Diyarbakır Ulu Cami ile birlikte Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan Antakya'daki Habib-i Neccar Camisi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler sonrası hak ile yeksan oldu.
KORU Kamp, KORU Projesinin iki hedef şehrinde gerçekleştirildi: Mardin'de (7-15 Eylül 2018) ve Antakya'da (8-16 Eylül 2019)