Arkeoloji ve Antropoloji dünyasının önemli isimlerini buluşturacak Dünya Neolitik Kongresi 4-8 Kasım tarihlerinde Şanlıurfa'da yapılacak. Popüler kültürde cilalı taş devri ve yeni taş çağı olarak adlandırılan neolitik çağla ilgili bilimsel…
Antik Çağ'da Mysia Bölgesi olarak adlandırılan Anadolu'nun kuzeybatısındaki Bandırma, Erdek, Balıkesir ilinin tamamı ile, Manisa, İzmir, Kütahya, Bursa, Çanakkale illerinin bir kısmını kapsayan bölgede gerçekleştirilen arkeoloji, sanat tarihi,…
Arkeoloji, sanat ve kültür dünyasının ünlü ismi yayıncı ve editör arkeolog Nezih Başgelen ile antropoloji ve medya-iletişim üzerine akademik çalışmaları ile tanınan yazar Ebru Güzel, Açık Radyo'da imza attıkları Sağkalım programı ile dinleyicileri…
16-17-18 Kasım 2023 tarihlerinde düzenleneceği açıklanan 4. Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu'nun konusu “Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” olarak belirlendi. Mysia ve çevre kültürlerine ilişkin arkeoloji, sanat tarihi, arkeometri,…
Rusya'nın Sibirya bölgesinde Altay Dağları eteklerinde bulunan Denisova Mağarası’na 100 kilometre mesafedeki Chagyrskaya ve Okladnikov Mağaraları’nda yaklaşık 54 bin yıl önce yaşayan Neandertallerin genleri inceledi. Genlerden iki tanesinin baba ve…
Körtiktepe arkeoloji kazılarında insanların henüz avcı toplayıcılık yaparken köy hayatının temellerini attığı ortaya çıkarılmıştı. Arkeologlar Karahantepe'de keşfettikleri neolitik köy ile yerleşik hayatın 12 bin yıl önce varlığını…
10 yıl önce yayın hayatı durdurulan dergi, Arkeoloji, sanat tarihi, müzecilik, eski çağ tarihi, nümismatik, etnografya, mimarlık tarihi, antropoloji, arkeometri ve kültürel miras yönetimi gibi ilgili makaleler ile uluslararası hakemli dergi oarak…
Harward Üniversitesi Antropoloji bölümünde, prehistorik arkeoloji profesörü olan Ofer Bar-Yosef İsrail’deki evinde, 14 Mart 2020 günü vefat etti.
Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında, 1,2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen, aralarında mamut ve gergedanın da olduğu 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulunurken
Şapinuva Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında, 3.500 yıllık olduğu tahmin edilen insan kafatası ve uyluk kemiği bulundu. Hitit dönemine ait olduğu belirtilen kafatası ve kemik, Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde incelemeye…
Çorum'da yol yapım çalışması sırasında, içinde kadın iskeleti, cam parçaları ve toprak parfüm şişesi olan, Roma dönemine ait yaklaşık 2 bin yıllık Roma dönemine ait lahit bulundu.
Antropoloji Derneği, IV. Ulusal Antropoloji Kongresi'ni 17-18-19 Ekim 2019 tarihlerinde, Teşvikiye’deki İTÜ Maçka Kampüsü Sosyal Tesislerinde '2000’li Yıllarda Türkiye’de Antropoloji' başlığı ile gerçekleştirecek.
Bolivya’daki Titikaka Gölü’nde bulunan Khoa Resifinde taş oymaları ve kurbanlık hayvan kemikleri içeren tipik Tiwanaku dönemi hediyeleri yer alıyor. Aralarında altın madalyonların da bulunduğu eserler ve kurban edilmiş lama kemikleri, Titicaca Gölü…