2.750 yıllık mezarlıktan arkeologların çıkardığı iskeletler üzerinde Urartuların yaş ortalamasının 25 ile 35 olduğu tespit edildi. Urartuların kısa ömürlü olmasının nedenleri için gözler laboratuvarlara çevrildi.
İspanya'daki iki antik mezarlıkta bulunan arkeolojik kalıntılar, insanların, binlerce yıl önce tilkileri köpekler gibi evcil hayvanlar olarak kullandığını gösteriyor. Evcil tilkilerin, evcil köpeklerle aynı şekilde beslendiği tespit edilirken, yük…
Göçebe arkeolojisinin yanı sıra Türk kültürü arkeoloji açısından da büyük önem taşıyan Amasya'daki Oluz Höyük kazılarında ortaya çıkan Türkmen mezarları Türklerin Anadolu'daki bilinen en erken biyolojik kanıtlarını oluşturuyor.…
Arslantepe Höyüğü'ndeki arkeoloji kazılarında geçen yıl tapınak olarak nitelendirilen alanın altındaki mezarlarda bulunan üçü bebeklere, diğeri bir kadına ait kafataslarının binlerce yıl önce bilinçli şekilde deforme edilerek şekillendirildiği tespit…
Çankırı kadar özel bir yer ki, bir iç denizin kara sallaşmasıyla birlikte oluşan tuz birikimleriyle birlikte tuz galerilerinin oluşması, bu tuz galerilerine turizme kazandırılmış olsa neler kazanacaklar, diyen Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, antropolojik…
İtalyan antropologlar, Romalıların çarmıha germe cezası uyguladığına dair ikinci arkeolojik kanıtın bulunduğunu savunuyor. Arkeoloji dünyasında Hıristiyan inancına göre Hz. İsa gibi çarmıha gerildiği anlaşılan ilk kalıntı Kudüs'teki kazılarda…
Denizli İnsanı olarak tanınan 1,2 milyon yaşındaki Denizli Taş Devri İnsansısı ile ilgili olarak 2015 yılının Mart ayında Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen konfransta ayrıntılı bilgiler verilmişti.
Balatlar Kilisesi arkeoloji kazılarında elde edilen bulgulara göre; Osmanlı ve Roma dönemi insanları günümüze göre daha kısaymış.