45 yıldır aralıksız yayınlanan Arkeoloji ve Sanat Dergisi 173. sayısını yayınlandı. Derginin bu sayısında Türkiye'nin tanınmış arkeologlarının imzalarını taşıyan yurt çapında süren kazılar ve ortaya çıkarılan tarihi eserlerle ilgili çarpıcı bilgi ve…
Döneminin en güçlü hükümdarı olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Abbasi Halifesi Harûnreşîd'in İslam ordusunun 782 yılındaki İstanbul Seferinde başkomutan olarak Haliç kıyılarına kadar geldiğine dikkat çeken Tarihçi Erman Şan, ünlü halifenin…
On yılı aşkın süredir Ordu Müzesinde sergilenen ve ancak ziyaretçilere nerede bulunduğuna dair bilgi aktarılamayan Balbal heykelciğin 2010 yılında Altınordu İlçesindeki yol çalışmaları sırasında bulunduğu ortaya çıktı. Arkeoloji ve Sanat Dergisi'nde…
Arkeoloji ve Sanat Yayınları tarafından yayınlanan alanında Türkiye'nin en eski ve köklü süreli yayını Arkeoloji ve Sanat Dergisi'nin 171. sayısı yayınlandı. Yaklaşık yarım asırdır birbirinden ilginç konuları gündeme taşıyarak yayını sürdüren…
Arkeolojik verilere göre; 278 yılında gerçekleşen Kremna Antik Kenti Kuşatması sırasında Roma ordusu bir tür kalkan duvarı oluşturma düzeni olan çok meşhur Testudo taktiğini kullanarak, 120 metre x 120 metrelik genişliğe sahip 15 metre yüksekliğinde…
Dünyada bugüne dek bulunabilen tek insan yüzlü kaya mezarı Türkiye'de.
Arkeoloji ve Sanat Dergisi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Orhun Gökçay hayatını kaybetti.
Arkeolog ve yazar Nezih Başgelen, Anadolu’da Uygarlığın Doğuşu ve Göbeklitepe konferansında Anadolu’da uygarlığın doğuşunun ezber bozan arkeolojik bulguları, tarihi değiştiren sonuçları ve ülkemizde son 25-30 yıldır büyük bir ivme kazanan Anadolu…
Yayın hayatında 10. yılını kutlayan Aktüel Arkeoloji Dergisi yayın koordinatörü Ayşe Tatar; "dergimiz güçlü arkeoloji geleneği oluşturulan Türkiye’de eksik kalan bir tarafı tamamlamak için zor bir misyon ile yola çıktı" dedi.
Ereğli'de geçen yıl bulunduktan sonra kaybolan ve nihayet bulunan Hitit Stelinin kaybolduğu günlerde çekilen bulunan fotoğrafı ile bugünkü fotoğrafları arasında büyük farklar var. Kahreden şüphe ise, tahribatın en azından bir kısımının eserin…