Karahantepe yabancı profesörleri büyüledi
Yabancı akademisyenler, Neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında gösterilen Şanlıurfa'daki Karahantepe'ye hayran kaldı.
Yabancı akademisyenler, Neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında gösterilen Şanlıurfa'daki Karahantepe'ye hayran kaldı.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Andreas Schachner, 2800 yıllık eser için "Bu, Boğazköy için eşsiz bir eser. İlk kez bu kadar yoğun, bu kadar güzel işlenmiş bir eserle karşılaştık. Boğazköy'deki arkeoloji kazılarına Demir Çağına ait bu kadar teferruatlı bir…
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Efsus Turan Mahallesi'ndeki arkeolojik kazı çalışmalarında 1500 yıllık olduğu değerlendirilen kilise mozaiği bulundu. Mozaiğin ana sahnesinde tavus kuşu, ceylan motifi ve bitkisel bezemeler yer alırken, Kenar…
Mersin'in Tarsus ilçesi Duatepe Mahallesi'nde 1993 yılında İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının temel kazısı sırasında bulunan Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen oda mezarın tüm hatlarıyla ortaya çıkarılması için proje hazırlandı ve…
Diyarbakır Surlarının restorasyonu kapsamında yapılan arkeolojik kazılarda yaklaşık 1700 yıllık amfora bulundu.
Van'ın Tuşba ilçesinde kaçak kazı sırasında yerin 6-7 metre altında bulunan Urartu dönemine ait yapı grubunun, bilim dünyasına kazandırılması için çalışma başlatıldı.
Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Akçakale Kalesi'nde sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında kafatası olmayan iskelet ile seramik ve cam parçaları, gülle ve ok uçları bulundu.
Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Adası'nda, gelecek yıl başlayacak kazı çalışmalarının uzun süre devam edeceğine ve çok önemli tarihi eserlerin gün yüzüne çıkacağına inandıklarını söyledi.
Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Knidos Antik Kentindeki Korinth Anıtı'nda yürütülen kazı çalışmalarında Helenistik ve Roma Dönemi'ne tarihlenen mermer heykel başları gün yüzüne çıkarıldı.
Hatay'daki Payas Kalesi'nde devam eden kurtarma kazılarında çalışan yöre kadınları, bir yandan ev ekonomilerine diğer yandan da tarihi değerlerin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlıyor.
Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden biri olan Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde devam eden kazılarda, milattan sonra 6. ve 7. yüzyılda meydana geldiği tahmin edilen depremde yıkılan yapı tespit edildi.
Karadeniz'de şu ana kadar bulunmuş en eski yerleşim yeri olarak değerlendirilen Kastamonu'nun Araç ilçesinde Kahin Tepe'de yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü sona erdi.
Büyük İskender'in komutanlarından Badlis tarafından milattan önce 312 yılında inşa ettirilen Bitlis Kalesi'nde yapılan kazılarda Bizans, Orta Çağ ve Osmanlı dönemine ait bulgulara ulaşıldı.