Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde süren arkeoloji kazılarında, bu sene ilk kez ayrı çalışma yapan Türk arkeologları yerleşimin güneyindeki erken bronz çağına ait sur kapısının gün ışığına çıkarılması hedefleniyor.
Dünya'da bilinen en eski sarayı bünyesinde barındıran Arslantepe Höyüğü, Geç Kalkolitik Dönem'den Demir Çağı'na kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Höyükteki ilk arkeoloji kazısı 1932'de Louis Delaporte başkanlığındaki Fransız ekiple yapıldı.…
Malatya'daki Arslantepe Höyüğündeki arkeoloji kazılarının başkanlığını yürüten Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, Malatya'yı evi gibi gördüğünü söyledi ve ilginç bir anısını basınla paylaştı.
Archaeologists working at the UNESCO World Heritage site of Arslantepe Mound in Türkiye's eastern Malatya province found two 7,000-year-old animal-figured seals.
Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'ndeki arkeolojik kazılarında, Orta Tunç dönemine ait, içinde silo ve ocakların yer aldığı bir çalışma alanı bulundu. Arkeologlar yapı nın işlevinin ne olduğunu çözmeye çalışıyor. Kazı Başknaı Prof. Dr. Francesca…
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ziyarete kapatılan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Malatya Arkeoloji Müzesi tarafından gerçekleştirilen bakım, temizlik çalışmaları ve…
Arslantepe Höyüğü arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, kazı alanından çekilen fotoğrafları incelediğinde tedirgin olduğunu ama yerinde görünce alanda kokttuğu kadar büyük hasar olmadığını söyledi. Malatya Kültür ve Turizm…
"Melita’dan Malatya'ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri kapsamındaki etkinlikte konuşan Arslantepe Höyüğü kazı başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, Höyüğün aslanla simgeleştiğini ve bu isimle günümüzde…
2022 yılı arkeoloji kazılarına başlanam Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde çatı projesinin revize edildiğini, çalışmanın uzun sürebileceğini, gelecek yıl yeni çatı yapılabileceğini belirtildi.
Venedik’te Saint Lazarus Adası’ndaki Ermeni Manastırı Mekhitarist’te Ortaçağa ait gibi sergilenen kılıcın aslında Bakır Çağı dönemine ait ve dünyanın en eski metal işleme merkezlerinden Arslantepe menşeili olduğu belirlendi.
Arslantepe Ören Yeri ve Açık Hava Müzesi konulu tek değerli anma bloğu ve ilk gün zarfı PTT AŞ tarafından 06 Kasım 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.
Prof. Dr. Marcelle Frangipane, Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girmesinin Malatya için, Türkiye için ve dünya için çok güzel olacağını belirterek, 'Hayatım burada geçti. UNESCO benim için de ödül gibi olacak' dedi.…
The skeleton was discovered in a residence dating back to the Late Chalcolithic era during ongoing excavations in the Archaeological Site of Arslantepe, located in the eastern Malatya province. Beads on skeleton’s arms, neck indicate child was member…
Arslantepe Höyüğü'ndeki arkeoloji kazılarında Geç Kalkolitik döneme ait bir evde yaklaşık 5700 yıllık olduğu tahmin edilen çocuk iskeleti bulundu. İskeletin boynundaki ve kollarındaki boncuklar, çocuğun soylu bir Geç Kalkolitik dönem ailesinin üyesi…
2020 yılındaki UNESCO değerlendirmesine rapor hazırlamak için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi adına Portekiz’den gelen uzman Mariana Correia'nın başkanlığındaki heyet, rapor hazırlamak için Arslantepe Höyüğü'nde incelemede…
Malatya’daki Arslantepe Höyüğü’nde İtalya Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane’nin başkanlığındaki arkeoloji kazılarının 2019 sezonu başladı
Arslantepe arkeoloji kazı heyeti başkanıi Prof. Dr. Marcella Frangipane, Roma'da düzenlenen Arslantepe ve Devletin Doğuşu adlı etkinlikte verdiği konferansta Arslantepe'nin istisnai bir tarihi eser olduğuna dikkat çekti.
Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde barındıran Arslantepe arkeoloji kazılarında yağmur drenaj hattı gibi altyapısı bulunan kerpiçten saray ve 2 bini aşkın mühürle, Anadolu'da ilk şehir devletinin yapıları…
Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin, Roma YEE’nin iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte, Floransa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Orta Anadolu’daki İtalyan Arkeolojik Misyonu Başkanı Prof. Dr. Stefania Mazzoni arkeoloji…
Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde 2018 yılı arkeoloji kazıları sona ererken, alanda iki yıl önce bulunan 2.200 yıllık fil dişinden yapılmış keçi kabartmalı tabletin Asur ve Arslantepe arasındaki bağı ortaya çıkardığı açıklandı.…