Homo Sapiens Avrasya bozkırlarına en az 45 bin yıl önce ayak basmış
Moğolistan’daki Tolbor Vadisinde bulunan taş aletler, insan türünün Avrasya bozkırına en az 45.000 yıl önce ulaştığını gösteriyor.
Moğolistan’daki Tolbor Vadisinde bulunan taş aletler, insan türünün Avrasya bozkırına en az 45.000 yıl önce ulaştığını gösteriyor.
Elginkan Vakfı; meslek hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Zehra Toska’yı özel ödülle onurlandırırken, Avrasya'da Göçebe Kültürler arkeolojisi üzerine çalışan Prof. Dr. Semih Güneri'nin, 'Türk Altay Kuramı: Arkeolojik Belgeler…
Max Planck İnsan Tarihi Bilim Enstitüsü ve Berlin Arkeoloji Enstitüsü'nün Kafkas Genetiği araştırmasına göre, 2-3 bin yıl önce Kuzey Kafkasya'daki tüm halklar genetik olarak birbirlerine çok benziyor ve göç analizlerinde Amerika, Sibirya ve Güney…
Dünyanın insan şekilli en eski ahşap heykeli Shigir İdolü ile Göbeklitepe'deki insan şekilli T biçimindeki taşların çağdaş olduğuna dikkat çekildi ve birbirini çağrıştırdıkları savunuldu. Avrasya avcılarının aynı dönemde benzer eserler ortaya…
Prof. Dr. Semih Güneri; "Türk-Altay Kuramı kitabında Uzak Asya’daki Türk tarihini yazdık. Yakında Kaynak Yayınları’ndan çıkacak. Arkeolojik belgeler üzerine yazılmış bir Türk Tarih Tezidir” dedi.
İzmir'in Buca ilçesinde, 6.Uluslararası Avrasya Arkeoloji (ICEA 2017 Buca) Kongresi başlarken, dünyanın dört bir yanından gelen arkeologlar Avrasya ve göçebe kültürünü, toprak altında kalmış tarihini masaya yatıracak.