Ayasofya Camisi Bilim Kurulu toplantısında restorasyon çalışmaları konuşuldu
Ayasofya Camisi'ndeki proje ve uygulamalarla ilgili Bilim Kurulu toplantısı yapıldı.
Ayasofya Camisi'ndeki proje ve uygulamalarla ilgili Bilim Kurulu toplantısı yapıldı.
Türkiye Gazetesi yazarı Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Ayasofya Camii'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayasofya Camii'nde yabancılara özel bölüm açılıp ücretli hale getirilmesinin yanlış olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip…
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu yaptığı açıklama ile benzersiz bir Üstün Evrensel Değer Taşıyan Varlık olarak Ayasofya Camisi'nin Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınması sırasında belirlenen kriterlere uyumu bundan sonra da dikkatlice…
Ayasofya Camisi Bilim Kurulu üyesi yüksek mimar İhsan Sarı, "Bu tarihi eserin alanı 10 bin 200 metrekare, vaftizhane de dahil. Kendi ana yapısının alanı ise 9 bin 800 metrekare. Kubbesinin yerden yüksekliği yaklaşık 56 metre. Bu anıt eserin…
Ayasofya'da ardı arkası gelmeyen restorasyon çalışmalarında yeni bir etap başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek çalışmalarda taerihi ibadethanin…
Ayasofya Camisi'ndeki imparatorluk kapısı, cam bölme yöntemi ile korunacak. koruma
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni 2022'de 13 milyon 635 bin 229 kişi ziyaret etti
Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmeden önceki son müdürü olan Hayrullah Cengiz, "Suphi Saatçi Hoca’nın güzel bir sözü vardı, ‘Ayasofya’yı Romalılar korudu, biz yaşattık.’ derdi mesela. Aynen böyledir. Yani evet, bu bir Roma eseridir. Nevzuhur ismi…
Prof. Dr. Hasan Fırat Diker, gazetecilerle birlikte Ayasofya'nın gizemli tünellerine indi ve en büyük yer altı yapılarının görüntülenmesine yardımcı oldu. Ayasofya Camisine bağlı en büyük yer altı yapılarından olan tüneller, mahzenler, 3 odalı yer…
İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi, Ayasofya'nın İmparatorluk Kapısında meydana gelen tahribatla ilgili soruları yanıtladı "Ayasofya bizim göz bebeğimiz" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti lideri Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Müzesi'nin, müze statüsünden çıkartılıp, cami statüsüne alınacağını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Maçka ilçesinde restorasyonu süren Sümela Manastırı'nı ziyaretinden sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu yaptırılan Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu.
Ayasofya Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz, "Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'nın harap haline üzülerek, Ayasofya-i Kebir Camii diye bir vakıf kurdu. Bu vakıf, Osmanlı döneminin en büyük vakıflarından biri oldu. Bu vakıf ile…
Ayasofya Camisi'nin tekrar müzeye dönüştürüleceği iddialarını yalanlayan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Trabzon Ayasofya Camisi restorasyon ihalesinin ramazan ayına denk gelebileceğini ya da sonrasına kalabileceğini ancak bu ihaleyi mutlaka…
Yunanistan Arkeologları Derneği, Ayasofya Müzesi'nin tekrar camiye dönüştürülmesinden endişe ettiklerini ifade ederek, durumdan rahatsız olduklarını belirten basın açıklamasıyla Yunan hükümeti ve uluslararası örgütleri 'dikkatli olmaya'…
Trabzon'da 12. yüzyılda inşa edilen ve günümüzde cami olarak hizmet veren Ayasofya'nın yapı sağlığını düzenli takip edebilmek ve oluşması muhtemel risklere erken müdahale edebilmek amacıyla 8 ivme ölçer takılacak.
2 yıl müze olarak hizmet verdikten sonra Temmuz 2013'de yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nde restorasyon çalışması gerçekleştirilecek.