Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl'de restorasyon çalışmaları sürüyor
Kahramanmaraş merkezli depremler ve sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi, altyapı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremler ve sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi, altyapı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.
Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl Yerleşkesi civarında yer alan ve M.S. 812-814 arasında Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilen Urfa Kalesi, yürütülen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor.
TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Hakkı Mahmutoğlu ise Göbeklitepe'yi bu yıl çok iyi değerlendireceklerini belirterek, tarihi ören yerinin ülkeye ciddi anlamda turizm getirisi sağlayacağını ifade etti.
Dünyanın en önemli inanç turizmi merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'daki Balıklıgöl yerleşkesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için yapılan hazırlıkların son aşamaya geldiği bildirildi.
Turizm anlamında Diyarbakır merkezli dörtlü bölge oluşturduklarını hatırlatan Bakan Ersoy, "Bunlardan ikincisi Mardin, üçüncüsü Şanlıurfa ve dördüncüsü Gaziantep olacak" dedi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi, bayram tatilini fırsat bilenlerin ilgi odağı oldu.
Başkan Nihat Çiftçi, bu yıl için belirledikleri 1 milyon turist hedefini geçtiklerini, 2019'da hedeflerinin 2 milyon turist olduğunu belirtti. Çiftçi, Göbeklitepe'yi çok önemsediklerini ve üzerine yoğunlaşacaklarını söyledi.
Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan 800 yıllık Döşeme Camisi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında, yurt dışından gelen uzmanlarca neme ve suya dayanıklı özel bir sıva kullanılacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminin gözdesi Şanlıurfa'nın Peygamberler Şehri kimliğini daha da pekiştirmek amacıyla Peygamberler Tarihi Müzesi kurma kararı aldı.
Tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki altyapı çalışmalarının tamamlandı.
Şanlıurfa'da Hazreti İbrahim'in ateşe düştüğü yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan Döşeme Camisi yıl sonunda ziyarete açılacak
Kültür ve inanç turizminin önemli kentlerinden Şanlıurfa gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği müze kompleksi, açıldığı günden beri 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa'da Türkiye'nin en büyük mekanlarından Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik müzelerinde incelemelerde bulundu.
"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Hazreti İbrahim'in makamı, tadilat çalışmalarının ardından ibadete açıldı