Bayburt Kalesi'nde 2017 ve 2018'de yapılan arkeoloji kazılarında 1. Justinianus dönemine tarihlenen 2 sarnıç yapısı ile 11. yüzyıla tarihlenen kilisenin plan özelliklerinin yanı sıra Roma ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda kermaik eser, ok ucu ve…
Üzerindeki mor ve mavi çini süslemeleri dolayısıyla tarihi kaynaklarda tarihi kaynaklarda "Çinimaçin Kalesi" olarak geçen Bayburt Kalesi, yapılacak çalışmalarla geçmişteki görüntüsüne yeniden kavuşturulacak.
Bayburt Kalesi arkeoloji kazılarında Roma iskanına ışık tutacak yazıt fragmenti ile kalenin kuzey sur duvarı dışında daha önceden tespit edilen ve demir çağına tarihlenen su tünelini destekleyen kutsal alan keşfedildi. Keşfedilen açık hava tapınma…
Bayburt Kalesi'nde bu yıl gerçekleşen arkeoloji kazılarında 2 sarnıç, 1 kilise ile 1 konut gün yüzüne çıkartıldı.
En az 3 bin yıllık tarihe sahip yeraltın şehrinde saklı kalan tarih, arkeolojik kazı çalışmasıyla gün yüzüne çıkarılacak.
Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesinde, Ortaçağ ve geç Osmanlı dönemine ait seramik kalıntıları, pipo parçası, çanak, çömlek ile mimari yapı izlerine rastlandı.
Yerleşim alanı olarak Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi'nde arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları başlatıldı.
Bayburt Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesini restore ettiriyor. Pojenin ihalesi 20 Temmuzda gerçekleşecek. Resotrasyonla parelel olarak arkeoloji kazıları da sürecek.