Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Phaselis antik kentinin 1. derece arkeolojik sit alanı niteliğindeki iki ayrı koyunda yapımına başlanan halk plajı projesine karşı açılan davada Mahkeme yürütmeyi…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Birinci Derece Arkeolojik SiT alanı olan Phaselis Antik Kenti içerisindeki koylara halk plajı yapılması için başlatılan inşaat çalışmalarında sadece 179 metrekare alana beton döküldüğünü söylemişti.…
Phaselis Antik Kenti'nin yer aldığı arkeolojik sit alanında yasaya aykırı şekilde yapılaşmaya göz yumulduğu gerekçesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileri ve yüklenici firma sorumluları hakkında suç duyurusunda…
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya Örgütü, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya'nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti'nde iki ayrı plaj işletmesi için bir şirkete ihale vermesinin ardından, Milli Park ve Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede…
Samsun'un Bafra ilçesi İkiztepe Höyüğü'nde 1974 yılında arkeoloji kazılarında çıkarılan Helenistik çağa ait, kesme taştan yapılmış 2 odalı tarihi mezarın üstüne beton döküldüğü ortaya çıktı.
Van'da Muradiye Şelalesi'ne mesire yeri ve yürüyüş yapılması projesinde beton malzeme kullanılmayacağı açıklanmıştı fakat SİT alanı niteliğindeki şelale çevresinde yürüyüş yolu ve seyir terası için beton döküldü.
İstanbul Sultanahmet’te bulunan İbrahim Paşa Sarayı'nın restorarasyon sonrası halinin fotoğrafları görenleri derin üzüntüye boğdu.
Kamu parasıyla kültür tahribatına dönüşen restorasyonlara bir yenisi Konya'da eklendi. Alaaddin Keykubad'ın köşkündeki restorasyon skandala dönüştü.
Göbeklitepe'de yürütülen çalışmalarla ilgili iddilar basın önünde resmi makamlar tarafından bir kez daha yalanladı. Ama baklayı ağzından çıkaran arkeolog Prof. Dr. Gülriz Kozbe oldu: Yolun malzemesi ve yakınlığı bir sıkıntı olabilir ama bu yol…
Göbeklitepe'deki tarihi tapınakların ziyaretçilerce daha rahat gezilmesi için beton döküldüğü iddiası, resmi makamlarca kesin dille yalanlanıyor ama açıklamalar beton olmasa da başka tür bir harç döküldüğünü ve bu iş için iş makineleri kullanıldığını…
Osmanlı mezar taşları tarih boyunca çok zulüm gördü. Ama hiç bu kadar şuursuz bir katliam görmemişti! İşte Muğla'daki Rufai Şeyhi Hasan Nuri Efendi Türbesi'nde çekilen içler acısı manzara...