Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinin "Avrupa Yılın Müzesi Ödülü"ne (EMYA) aday gösterildiğini belirterek, "Ellerimizde adeta yeniden hayat bulan bu müzemiz, sualtı hazinelerimiz ile kültürel mirasımızı dünya…
Bodrum’da Gökçeler Deresi üzerine sel kapanı inşa etmek için geçen yıl başlayan çalışmalar antik mezarlar ortaya çıkınca durdu ve arkeolojik kurtarma kazıları başladı. Kurtarma kazısı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor…
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4 bin yıllık antik Myndos Kenti’nin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndan 3. dereceye çevrilerek yapılaşmaya açılmak istenmesini protesto eden yüzlerce kişi bugün sondaj çalışmalarının yapıldığı antik kent arazisinde eylem…
Muğla'nın Bodrum ilçesinde kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılan tarihi sur duvarlarında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve tur rehberleri, gezi ve inceleme yaptı.
60 yıldır arkeolog ve tarihçi olarak görev yapan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin eski müze müdürü 87 yaşındaki Oğuz Alpözen, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin Sonu isimli kitabını anlatırken ağladı.
Su Altı Arkeolojisi Uzmanı Arkeolog Mehmet Bezdan, Türkiye'nin su altı arkeolojisi alanındaki konumuna ve yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin kurucusu Oğuz Alpözen, dünyanın tek ‘Canlı Müzesi’ olarak nitelendirdiği müzenin Bodrum Kalesi restorasyonu kapsamında katledildiğini savunarak, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinin Sonu adlı bir kitap yayınladı ve…
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Mazıköy Mahallesindeki Kissebükü koyundaki 1. Derece arkeolojik sit alanında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3. derece arkeolojik sit alanına yapılması planlanan inşaat öncesi gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sırasında Helenistik döneme ait onlarca kaya mezarı bulundu.
Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Tayfun Selçuk; "Günümüzden 2 bin 400 yıldır bu alanda insanlar müzik dinliyor, tiyatro izliyor, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine tanıklık ediyor. Birbirinden ünlü düşünürler, hatipler,…
Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Tayfun Selçuk, Bodrum Kalesi'nin Doğu Akdeniz'in en önemli kalelerinden biri olduğunu söyledi.
Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı'nın turzime açılmasını isteyen MİTSO'nun dilekçesinde, bölgede Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin onarım, Milas Müzesi'nin ise tekrar yapım nedeniyle kapalı olduğuna dikkat çekildi.…
Halikarnassos Antik Kent Limanı'nda bir inşaat kazısı sırasında keşfedilen ve Bodrumlu ünlü balıkçı Phainos'a ait olabileceği tahmin edilen antik alanda yapılan arkoloji kazılarında yeni arkeolojik buluntular ortaya çıkarıldı.
Bir inşaat kazısında Bodrumlu ünlü balıkçı Phainos'un 1800 yıllık villasından kalıntılar bulundu. Kazı, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin denetiminde sürecek.
Dünyanın 7 harikasından biri olarak gösterilen ve 1857'de İngiltere'ye kaçırılan 2 bin yıllık Halikarnas Mozolesi'nin Bodrum'daki kalıntılarını, yılın ilk çeyreğinde 3 bin 500 kişi ziyaret etti.
Türkiye'de Sualtı Arkeoloji açısından önem arzeden dalış projesi çerçevesinde Osmanlı-Rus Savaşı’ndan kalma batık fırkateyn için ilk dalış 15 Mayısta Didim ilçesinde yapılacak.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, hastane inşaatının hafriyat çalışması sırasında Geç Roma dönemine ait olduğu düşünülen konutsal mekanlar ile mozaik kalıntıları ortaya çıkarıldı.
Muğla'da villa için inşaat kazısı sırasında çıkan kaya mezarlarında kemik ve seramik parçalarına rastlandı
Bitez Mahallesinde ortaya çıkarılan üç kaya mezarının Roma dönemine ait olduğu düşünülüyor.
Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Bodrum Kale Camisinin açılışı, Bodrum Kalesi'nde yıkım iddiaları ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin akibeti hakkında açıklamalarda bulundu.