Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde sürdürülen Tenedos Antik Kenti arkeoloji kazıları kapsamında kale alanındaki çalışmalarda, Osmanlı padişahlarından 4. Mehmed döneminde görev yapan Sadrazam Köprülü Mehmed Paşa’nın 366 yıl önce inşa ettirdiği kale…
Dünyanın ilk "Cittaslow (sakin şehir) adası" unvanına sahip, Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada ile antik dönemlerden bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Bozcaada, tatilcilerden bu bayram da yoğun ilgi görüyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Takaoğlu, Bozcaada Kalesi'nde gerçekleştirilen kazılar sırasında alanın kültürel katmanlaşması hakkında önemli bilgilere ulaşıldığını…
Ege Denizi'nin kuzeyindeki önemli turizm destinasyonlarından Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde normalleşme sürecinde yaşanan turizm hareketliliği işletmecileri memnun etti.
Bozcaada tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin depremde zarar gören 28 metre uzunluğundaki asırlık çan kulesindeki restorasyon tamamlandı.
Kuzey Ege'nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Çanakkale'nin Bozcaada ilçesindeki 5 bin yıllık üzüm bağlarında 2'nci Bağ Bozumu Günleri etkinliği gerçekleştirildi.
Çanakkale'nin en popüler turizm destinasyonu arasına yer alan Türkiye'nin üçüncü büyük adası Bozcaada'da, uzun süre atıl durumda kalması nedeniyle yıkılan yel değirmenlerinin yeniden yapılmasına karar verildi. 2 değirmenin inşası tamamlandı. Kuzey…
Yunanistan kültür bakanlığı yetkilileri, arkeologların Troya savaşından sonra Troya savaş esirleri tarafından kurulduğuna inananılan ve bugüne dek izi bulunamayan kayıp Tenea Antik Kentine ait arkeolojik kalıntılar bulduklarını iddia ettiler.…
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Değirmentepe mevkiinde antik amfi tiyatro bulunma ihtimali araştırılacak.
2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'de Sualtı Kültür Mirası Turizm Yönetimi ve Alternatif Önerileri Çalıştayı yapılırken, Piri Reis Araştırma Gemisi de kentin su altındaki kültürel mirasını araştırıyor.
Bozcaada'nın tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremde zarar gören 28 metre uzunluğundaki asırlık çan kulesi, yıkılıp aslına uygun şekilde yeniden inşa edilecek.
Troia yılı kapsamında gerçekleştirilecek proje ile Çanakkale ili sınırlarındaki antik kent kalıntılarına ek olarak, bölgenin su altı biyolojik zenginliklerinin ve batıklarının da turizm değerlerine katılması amaçlanmaktadır."
Arkeoloji incelemesi için dalan arkeolog dalgıçlar patlamamış mayın buldu. Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma mayın imha edildi