İsviçre'de bir kazı sırasında bulunarak 200 yıldır Bern Doğa Tarihi Müzesi'nde sergilenen arkeolojik silah üzerinde yapılan inceleme ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ok ucu demirden yapılmıştı ama bronz çağında kullanılmıştı ve demirin elde edildiği…
Yunanistan'ın Mora Yarımadası kıyılarında yer alan Messinia kentinin Pylos bölgesindeki arkeoloji kazılarında içinde mücevher ve ilginç tarihi eserler bulunan, altın yaldızla kaplanmış iki kraliyet mezarı keşfedildi. Arkeolojik buluntular arasında…
Avusturya’nın Hallstatt köyünde antik tuz madenlerinde kazı yapan araştırmacılar, çok küçük maden kazmalarıyla birlikte MÖ 1300-1000 yıllarına tarihlenen küçük boyutlarda deri kap buldular. Bulgular, çocukların madenlerde çalıştırıldığını…
Bronz çağında Moğolistan topraklarında yaşayanlar oldukça sağlıklıydı, en büyük sağlık problaerıi attan düşerek burunlarını, kaburga kemiklerini ve bacaklarını kırmalarıydı.
Geri dönüşüm, temel ekonomik uygulama olarak, Bronz Çağında uygulandı.
Moğolistan bozkırlarında Cengiz Han'ın 13. yüzyılın başlarında Moğol İmparatorluğu'nu kurmasından en az 2 bin yıl önce başlayan hayvancılık ve sütçülük teknolojilerinin, büyük bir nüfus göçünden ziyade kültürel süreçlerle aktarıldığı tespit edildi.…
İranda yaklaşık 3 bin yıllık oldukları tespit edilen mezarlarda alışılageldik mezar hediyelerinin yanı sıra bir kutu içinde gömülmüş, koyun veya keçilere ait 3'er bacak bulundu. Benzer mezar hediyelerine iki yıl önce Horasan'daki mezarlarda da…
Ukrayna'daki arkeoloji kazılarında ortaya çıkan tunç çağı mezarındaki iskeletler, ölen erkek ve kadının hayli duygusal şekilde sarıldıklarını gösteriyordu. Arkeologlara göre kadın canlı olarak mezara gömülmüştü çünkü ölü olsaydı sevgilisine bu…
İsrailli arkeologlar, Kudüs’teki 4 bin yıllık mezarda içi kesik başlı kurbağalarla dolu bir testi buldu. Kurbağaların, ölen kişinin ahretteki yaşamı beklerken yemesi için konulmuş olabileceği iddia edildi.
DNA bulguları bronz çağı Yunan kültürlerine ışık tutuyor. DNA örneklerine göre; eski Yunan uygarlıkların kurucularının kökenlerin kısmen Kafkas ve Pers genleri bulunuyor.
Arkeologlar, Pakistan'da tunç çağından kalan yaklaşık 5.000 yıllık tarihe sahip antik şehir kalıntılarını doğanın ve insanların yıpratıcı etkisinden korumak için gömmeye karar verdi.
Danimarkalıların saç modelleri ve bakımlı tırnaklarıyla ünlü antik çağ mumyalarının aslında Danimarkalı olmadıkları anlaşıldı. Danimarka'nın Tunç Çağı simgelerinden Egtved Girl gibi Skrydstrup Woman'ın da göçmen olduğu ortaya çıktı…
Moğolistan’daki höyüklerde ortaya çıkarılan mezarlarda bulunan at kalıntılarının analizi, bölgede at biniciliğine ilişkin ilk kanıtların M.Ö 1200 yıllarına dek uzandığını gösteriyor.