Karadeniz bölgesinde arkeoloji kazılarının sürdüğü alanlardan Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde arkeologlar küpler içerisinde yaklaşık 1500 yıl öncesine tarihlendirilen buğday, fiğ ve yoğurt otu tohumları ile demir bir…
Kültepe Arkeoloji Kazıları Başkanı arkeolog Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'dan sonra
Tohum Sanayici ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) önetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer de bin yıllık buğday tohumu haberlerine tepki gösterdi ve "bir buğday tohumunun…
İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nin Bükan şehrindeki Serdar kalesinde yaklaşık 3000 yıllık oldukları sanılan buğday ve muhtelif tahıl tohumları içeren keramik kap bulundu.
Siyez Buğdayı 3 Bin Yıl Sonra Frig Vadisine Geri Dönüyor Projesi kapsamında İhsaniye'de ekilen siyez buğdayının hasadı gerçekleştirildi.
Mardin'de üretilen, Mezopotamya'nın en eski buğday türlerinden Sorgül, hasat ve harmanlama işlemeinin ardından sofrada yerini aldı. Üretilen buğdayın büyük bölümü çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.
Batı Avustralya Üniversitesi bitki biyologları tarım alanında buğdayların korunması açısından önemli araştırmaya imza atılar. Onların çözmeye çalıştığı sorun, en az 2 bin yıl önce Romalı çiftçiler tarafında da biliniyordu.…
Hititlerin başkenti Hattuşa’da yürütülen kazılarda ortaya çıkarılan 4.000 yıllık yanmış buğday örneklerine DNA analizi yapılacak.
Van'daki Çavuştepe Kalesi'nde yapılan kazı çalışmalarında bulunan 2 bin 800 yıllık buğdayları yeniden yeşertme umudu araştırılıyor.