Kahramanmaraş'taki Direkli Mağarası'nda 12 yıldır gerçekleştirilen arkeoloji kazıların 2019 sezonu başladı. Arkeolojik çalışmalarda geçen yıllarda çıkan kalıntıların, özellikle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümünde incelemesinin sürüyor ve…
LEG 161 projesi kapsamında Doğu Akdeniz’de yapılan sondaj kazısının sonuçlarını dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Cevdet Merih Erek, “Bunlar gizlenen, saklanan ve gün yüzüne çıkmayan raporlar. Ben bunlara bir şekilde internet üzerinden ulaştım ve bir…
Keçemağara'da 4 yıldır süren arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait kolye ile delikli taş yonga bulundu.
Direkli Mağarası'nda sürdürülen arkeoloji kazılarında Üst Paleolitik döneme ait yaklaşık 15 bin yıllık taş dilgi başta olmak üzere obsidyen ve çakmak taşından yontulmuş aletler bulunurken, mağaradaki insan izlerinin 30 bin yıl geriye gidebileceği…
Arkeolog Cevdet Merih Erek, insanların Paleolitik çağda mağaraya her geldiklerinde aynı yerde, aynı ocağı kullandıklarına dikkat çekerek, "Bu mağaraya yabancı değiller. Tesadüfen gelmiyorlar. Bilerek ve isteyerek buraya geliyorlar"…
Direkli Mağarası'nda 12 yıldır devam eden arkeoloji kazılarında, yaklaşık 14 bin yıllık ayı ve sansar kafatası bulundu. Kafataslarının mağarada ayin amaçlı kullanıldığı tahmin ediliyor.