Tarihi ve turistik öneme sahip dünyaca meşhur arkeolojik eserleri bünyesinde barındıran Zeugma Mozaik Müzesi'nde deprem sonrası restorasyonda kullanılan alçıların bir kısmı yere dökülürken sütunlar sarsıntıda zarar görmemiş. Müzede bazı sütunlarda…
Özellikle Çingene Kızı mozayiği ile tanınan Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ni 2019'da 340 bin 569 kişi ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl 1 milyon turist hedefleyen Gaziantep hedefine ulaşırken, Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'den anavatanına getirilen 12 parçası, turizmde ölü sezon olmasına rağmen kente ve Zeugma Mozaik Müzesi'ne ilgiyi artırdı.
ABD'den dün Türkiye'ye getirilen ancak sisi nedeniyle İstanbul'da kalan Çingene Kızı mozaiğinin 1960'lı yıllarda yurt dışına kaçırılan parçaları, THY'ye ait tarifeli uçakla Gaziantep'te ulaştı.
Ersoy, Twitter hesabından Çingene Kızı mozaiğinin kayıp parçalarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin paylaşımda bulundu.
Çingene Kızı mozaiğinin parçalarına sis engeline takıldı. Türkiye'ye getirilen çalınan mozaik parçaları, Gaziantep'teki sis nedeniyle yarın sabah saatlerinde kente ulaştırılabilecek.
Çingene Kızı mozaiğinin 1960'lı yıllarda defineciler tarafından bulunarak yurt dışına kaçırıldıktan sonra 35 bin dolara satılan parçaları yıllarca Gowling Green State Üniversitesinde dekorasyon amaçlı sergilendikten sonra iade ediliyor? Peki…
Arkeoloji kazılarının 12 aya yayılacağını belirten Kültür ve Turim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Müzeler hakkında bilgiler verirken, ABD'de Ohio Bowling Green State Üniversitesinde bulunan Zeugma Çingene Kızı mozaiği parçalarının da 26 Kasım'da…
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü öncülüğünde Türkiye topraklarından yıllar önce yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan eserleri, yurda getirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen Çingene Kızı mozaiğinin kayıp parçalarının bir aya kadar kente getirilmesi…
Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti'nde, 1960'lı yıllarda kaçak kazırlarla çıkarılıp yurt dışına kaçırılan ve 2012'de ABD'nin Bowling Green Üniversitesi'nde olduğu belirlenen 'Çingene kızı' mozaiğinin eksik 12 parçası, Türkiye'ye…
Çingene Kızı mozaiğinin bulunduğu Zeugma Antik Kenti, Rumkale ve Halfeti'de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Zeugma'dan Halfeti'ye, Rumkale'ye bu havzanın mutlaka görülmesi gerekiyor. Bu saklı cennet, Bakanlığımızın da…
Zeugma Müzesi, yıllar sonra evine dönecek Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen Çingene Kızı mozaiğinin kayıp parçaları bekliyor.
2 bin metrekareyi geçen alandaki mozaik müzesinin yağmurdan etkilenmemesi, içeriye su girmesi ve ısı geçirmemesi için üzerine çelik konstrüksiyon döşeniyor. Üzeri metalle kaplanan çatı ışığı geçirecek ama ısıyı engelleyerek tarihi eserleri…
Zeugma Mozaik Müzesi'nde gözleriyle her açıdan kendisine bakan kişiyi takip eden Çingene kızı mozaiğindeki figür ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.
2005 yılından bu yana sürdürülen kazıların başkan yardımcılığını üstlenen arkeolog Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol, Zeugma Antik Kenti'nin Fırat Nehri üzerindeki konumuyla Mezopotamya'ya geçit veren en önemli kavşaklardan birisi olduğuna dikkat…
Anadolu'dan kaçırılan tarihi eserlerin anavatanına dönmesi için mücadele eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyaca ünlü "Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'deki bir üniversitede olduğu belirlenen kayıp parçalarının iadesi için çalışmalarını…
Zeugma Antik Kenti'nde bulunduğu günden itibaren Gaziantep'in simgesi haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'ye kaçırılan parçalarının Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlatıldı.
'Çingene Kızı' mozaiğinin ABD'ye kaçırılan parçalarının Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Gaziantep'te bulunan, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden Zeugma'nın yanı sıra farklı temalardaki 12 müzede, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde "ziyaretçi rekoru kırılması" hedefleniyor