Çankırı'da en eskisi 9 milyon yıl öncesine tarihlendirilen fosillerin bulunduğu Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde paleontologlar sadece büyük parçaları değil en küçük kalıntıları dahi bilimsel yöntemlerle bilgiye dönüştürmeye garet ediyor.…
Çankırı'da 1997 yılından bu yana antropologlarca arkeolojik kazıları süren Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde fosilleri bulunan hayvanların kabartmaları, Çankırı Belediyesi'nce Yeraltı Tuz Şehrini'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla…
Çankır'daki Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi kazılarında bulunan fosiller, müzelere hazırlanıyor, temzileniyor, onarılıyor, tasnifleniyor ve türlerine göre ayırılıp, sergilenmeye hazır hale getiriliyor.
Çankırı Çorak Yerler Lokalitesi kazıları 19. yılına girdi. Çankırı'da, daha önce gergedan, kılıç dişli kaplan, zürafa, yaban atları, sırtlan, gelincik, antilop, oklu kirpi, bizon gibi fosillerin bulunduğu "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde…
Çankırı'da Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında gerçekleşen Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesinde bu yıl yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında yaklaşık 140 fosil bulunduğu açıklandı.
Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde süren arkeolojik kazılarda gergedangillerin atasını oluşturan çok iri bir hayvanın yanı sıra su samuru, oklu kirpi, domuz, gergedan, fil, zürafa, geyik, ceylan gibi değişi hayvanlara ait 3 bin 500 civarında…