Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl kültür, sanat, edebiyat ve bilim gibi farklı alanlarda toplumsal hayata iz bırakan kişi ve kurumlara takdim edilen ödülünü bu yıl almaya layık görülen Türk Felsefesinin ve İnsan Hakları Savunuculuğu'nun önemli…
Koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve kütüphanecilik teknolojilerini kucaklayan Uluslararası kültür mirası fuar ve konferansı 8. Heritage İstanbul, Lütti Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayına düzenlenen açılış etkinliği ile ziyaretçilere…
27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı başladı
İstanbul Valisi Davut Gül, Yadigar Projesi'yle restorasyona alınacak ve rekonstrüksiyonla ihya edilecek 225 kültürel miras eserinden148'inin tarihi çeşme, 77'sinin de sivil mimari yapısı olduğunu belirtti.
İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne kayıtlı 672 farklı tarihi eser arasından 350 eserlik bir seçki Yıldız Holding Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı. M.Ö. 3500’den 19. yüzyıla kadar uzanan tarihsel süreçten günümüze ulaşmış testiler, kaseler,…
Geçtimiz günlerde Hitit İmparatoru Şuppiluliuma'nın Başkent Hattuşa'dan daha fazla zaman ikamet ettiğini sarayının ve çok önemli bir mühür deposunun keşfi açıklanan Karkamış Antik Kenti arkeolojik alanında, gelecek yıl Mayıs ayında açılması plananan…
Gaziantep'te Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilecek, içinde kütüphane, laboratuvar, eğitim ve danışmanlık birimlerinin yer alacağı Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesi, Enstitüsü…
Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nün tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül; Bundan sonraki süreçte arkeolojinin dünya çapındaki çalışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanacaklarını belirtti.
Arkeolojik kazı yapılmadan tünelin nereye çıktığını öğrenebilme şansı olmadığını belirten Sivas Valisi Davut Gül, "Ama görünen o ki bir tünel var ve onun ucunu bulduk. Bu arada bunun uzunluğunun ne kadar olduğu, birden fazla çıkışı var mı yok mu,…
20 yıldır bitirilemeyen, skandallar ve hatalar ile sık sık gündeme gelen Sivas'ın mimari şaheseri Gökmedrese'nin restorasyonu bu yıl bitecek denmişti ama bitiş için hâlâ kesin tarih verilemiyor. Sivas Valisi Davut Gül, "Şuan itibarıyla kasım ayı…
Sivas’ta kurulması planlanan Bilim ve Teknoloji Üniversitesine hizmet vermesi için Osmanlı Sarayına at yetiştirilen tarihi harada bulunan ahırlar, restore ediliyor.
Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye tarafından 2 Eylül-18 Aralık 1919'da "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan bina, Cumhuriyet tarihinde çok önemli ve müstesna yer tutuyor.
Keşşaf Müslüman Bilim Adamları Müzesi, mimariden geometriye, fizik ve kimyadan tıbba, mekanikten astronomiye hemen her alandaki keşifleri ile Müslüman bilim adamlarının keşiflerini ziyaretçilere tanıtacak.
Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran Sivas'ta, tarihi yapılar ışıklandırılacak. Konuyla ilgili Vali Davut Gül başkanlığında "Kent Meydanı Aydınlatma Projesi" toplantısı…
70 metre boyunda ve 45 metre genişliğinde spor salonlarını andırır şekilde inşa edilecek çatı yaklaşık bir ay içinde tamamlanacak. Çatı bittiğinde hafta sonları eser ziyarete açılacak.
Sivas'taki Selçuklu Şaheseri Gökmedrese'nin yılan hikayesine dönen ve çeşitli nedenlerle bitmek bimeyen restorasyonunda sona yaklaşıldı. Yine ertelenmezse ziyaretçiler sonbaharda Mavi Medrese'yi restore edilmiş haliyle gezebilecek. Daha önce ilan…
Sivas Valisi Davut Gül, kentte Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi ve restorasyonu yılan hikayesine dönen Gökmedrese'yi ziyaret etti.
Milli Mücadele Karargahı 4 Eylül'e hazırlanıyor