Neandertal Genomunu Dizileyen İsveçli Biyoantropolog Svante Paabo, 2022 Nobel Ödülünü kazandı. Aynı zamanda Denisovan insansı soyunu da keşfeden Svante Paabo'nun ilginç bir özelliği de babası Sune Bergström'ün 1892 yılında aynı ödülü kazanmış…
An article published in the Proceedings of the National Academy of Sciences with participation by the CENIEH refutes the similarities between the teeth of modern Asians and the Denisovans, an extinct human population that coexisted
Denisovan anatomik profili araştırıldı. Altay İnsanı neye benziyordu, Denisovanların yüzü nasıldı sorularına kısmi de olsa cevap veren araştırmanın yöntemi bir hayli eleştiri aldı. Ancak araştırma ekibi eleştirileri çok önemsemiyor ve meçhul bir…
Moğolistan’daki Tolbor Vadisinde bulunan taş aletler, insan türünün Avrasya bozkırına en az 45.000 yıl önce ulaştığını gösteriyor.
Altay İnsanı olarak tanımlanan ve izlerine sadece Sibirya'da Altay Dağları eteklerindeki Denisova mağarasında rastlanan Denisovalı insansı türüne ait Sibirya dışındaki ilk fosil Tibet'teki Baishiya Karst mağarasında bulundu.
The jawbone, discovered high on the Tibetan Plateau and dated to more than 160,000 years ago, is also the first Denisovan specimen found outside the Siberian cave in which the hominin was uncovered a decade ago.
Bugüne dek varlığı sadece arkeoloji kazılarında bulunan diş ve küçük bir parmak kemiği parçalarından tespit edilebilen Denisovanlara ait ilk kafatası parçası Sibirya'da keşfedildi. Fosilleşmiş avuç içi büyüklüğündeki kafatası parçası, dişlerin ve…
Arkeoloji alanında adından her geçen gün daha fazla söz ettiren Yapay Zeka, kullandığı algoritma ile melez insansı türü algılamayı başardı. Yapay zeka genleri tararken Neandertal ve Altay İnsanı olarak da adlandırılan Denisovan melezi insansı türün…
Researchers used a deep learning algorithm to identify a new human ancestor. Newly identified extinct hominid likely went on to breed with modern human
Vahşi hayvanlara yem olmuş bir insansıya ait uyluk kemiği, bugüne dek insansıların Afrika'dan Avrupa ve Avrasya'ya göçlerine dair çizilen evrimsel varsayımlarla ile örtüşmeyen veriler ortaya çıkardı.
Dünyanın bilinen en eski mücevheri insansıların tarihinde yeni bir tartışma açtı. Daha önce 40 veya 50 bin yıllık olduğu ve Homo Sapiens ürünü olduğu tahmin edilen bileziğin 65.000 veya 70.000 yıllık olabileceği ve Denisova insansıları tarafından…