Laboratuvarda yapılan incelemeler Çatalhöyük'teki arkeoloji kazılarında bulunan yaklaşık 8-9 bin yıllık 3 insan dişinin kolye olarak kullanıldığını tahmin ettiriyor. Makroskopik, mikroskobik ve radyografik analizler üçte ikisi bilinçli olarak…
Ciallao Mağarası'nda ilki 2007 yılında bulunan fosilleşmiş 13 kemik parçası ve dişlerin boyu oldukça kısa ve varlığı şimdiye dek bilinmeyen bir insanımsı türün üç ayrı ferdine ait olduğunu belirtti. 67 bin ve 50 bin yıl önce yaşadıkları…
Avustralyalı bilim adamları, Victoria eyaletindeki sahillerinde 25 milyon yıl önce yaşamış 9 metrelik dev köpek balığına ait dişler bulunduğunu açıkladı.
Avrupada bulunan dişler üzerinde yapılan son araştırma, Neandertallerin Avrupa'daki kökenleri üzerine şu ana kadar yapılan varsayımlarını boşa çıkardı ve Neandertallerin sanıldığı gibi tek soydan evrimleşmediği anlaşıldı.
Efsanevi Pekin Adamı'nın elde kalan dişleri üzerinde ilk bilimsel çalışma gerçekleştirildi. Bilim adamları 1927'de Çin'de keşfedilen Pekin Adamı'ın orijinal kalıntılarını analiz ettiler. İlk analizlere göre Pekin Adamı ayrı bir tür olabilir.…
Antropologlar fosilleşmiş dişler bulduğunda, dişin sabinin nasıl yaşadığıyla ilgili pek çok bilgiye ulaşabiliyor.
Neandertal insansı türünün diş tedavisi için ağrı kesici kullandığını gösteren araştırma sonuçları ağrı kesici kullanımının 50 bin yıl önce de var olabileceğini gösteriyor. Öte yandan Neandertal ile Homo Sapienslerin. sevişme ihitmaline yorumlanan…