Van'daki Çavuştepe Kalesi arkeoloji kazı ve onarım çalışmaları sırasında bir Urartu mezarında bronz ve deri kemerler bulunurken, Urartuların ölülerini 4 ayrı şekilde gömdükleri tespit edildi.
Van'ın Gürpınar Belediyesi, Çavuştepe Kalesi kazı ve onarım çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarılan 2 bin 750 yıllık Urartu nekropolunun çevresini tel örgülerle kapatarak, korunması için çalışma başlattı.
Geçtiğimiz haftalarda bir at iskeleti bulunan Çavuştepe Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarında ulaşılan ve bir karı kocaya ait olduğu tahmin edilen insan iskeletleri bilimsel açıdan bir ilk arkeolojik keşif.
Kalede yürütülen çalışmalarda kireç tozu ve suyla yapılan Urartu harcı tespit edildi.
Urartu'dan bugüne varlığını sürdüren Bardakçı Köyü Seramik Atölyesi'nde üzüncü Yıl Üniversitesi arkeoloji öğrencilerinin ürettiği seramikler görücüye çıktı.
Kaybolmaya yüz tutan çömlekçilik mesleğinin yaşatılması amacıyla YYÜ tarafından başlatılan proje kapsamında arkeoloji bölümü öğrencileri, geleneksel yöntemlerle çanak, çömlek ve testi yapımına başladı ve Urartu motifli seramikler…
Van'daki Çavuştepe Kalesi'nde yapılan kazı çalışmalarında bulunan 2 bin 800 yıllık buğdayları yeniden yeşertme umudu araştırılıyor.
Van Çavuştepe Kalesi'nde yapılan kazı çalışmalarında Demir Çağı'na ait kızıl geyik iskeleti gün yüzüne çıktı