Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Roma İmparatorluğu döneminde askeri karargah olarak kullanılan Satala Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında yeni bulgulara rastlandı. Arkeologlar çok sayıda kılıç ve mızrak kalıntısının yanı sıra demirden dökülmüş çok…
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Roma döneminde askeri karargah olarak kullanılan Satala Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor.
Roma İmparatorluğu'nun Anadolu'daki 4 lejyonundan birisi olan ve askeri karargah olarak kullanılan Satala Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına yeniden başlandı.
Roma'nın yaklaşık 600 yıl hüküm sürdüğü, İmparatorluğun Doğu sınırında günümüze kadar ulaşabilmiş 15. Lejyonu barındıran kalesine sahip Satala Antik Kenti tur oobüsü ile gelen ilk turist kafilesini ağırladı
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyü sınırlarında bulunan Satala Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazıları yeni sezonda devam ediyor.
Filyos Kalesi'nde bulunan Ortaçağ Sarnıcının gün yüzüne çıkması için sürdürülen arkeoji kazılarında doğal su kaynağından antik limana kadar uzandığı anlaşılan üzeri tonozla örtülü dehliz bulunurken,alanda 350 basamaklı bir yapı ile…
Kelkit'in yaklaşık 26 kilometre güneydoğusundaki Sadak köyünde Meşeiçi Dağı'nın eteğinde yer alan, geçmiş yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığınca üçüncü derecede arkeolojik sit alanı ilan edilen antik kentin turizme kazandırılması için başlatılan…
Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Büyük Göztepe Tümülüsü'nde 2012'den itibaren aralıklarla yapılan arkeoloji kazıları tamamlandı. Tümülüsün turizme kazandırılması Safranbolu Belediyesi proje hazırladı. Safranbolu'da arkeoloji müzesi kurma çalışmaları…
Doç. Dr. Şahin Yıldırım; Satala Antik Kenti’nde 47 gözlü su kemeri olarak nitelendirilen arkeolojik kalıntıların aslında 6. yüzyıla ait bir bazilika olduğunu hatta bölgede ilk arkeolojik kazıyı yapan Alfred Biliotti tarafından rölevesinin yapıldığını…
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz Satala Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarını yerinde inceledi.
Anadolu'da ilk defa bir lejyon kalesinde kazı yapılıyor. Antik kentte deneysel arkeoloji açısından da lejyonlarla ilgili eğitimler vermeyi planlıyor.