Ünlü sanatçı Handan Börüteçene, Salt Beyoğlu’nda açılan Üç İç Denizin Ülkesi sergisinin sanatçıların kayıp eserleri ile ilgili bir misyonu olduğunu belirttiği söyleşisinde "Arkeoloji sayesinde insanlık tarihini her şeyiyle değiştirecek bir yerlere…
Türkiye’de çağdaş doğa korumanın öncülerinden çevreci, doğa fotoğrafçısı ve biyolog Tansu Gürpınar, önceki gün vefat etti.
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaraş, Trakya'da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumu'nda bölgenin zeng
n kültürel mirasına dikkat çekerek, definecilerden dert yandı.
Arkeologlar Derneği İstanbul şubesi Phaselis Antik Kentindeki ihale çerçevesine yapılan çalışmalar konusunda şeffaflık çağrısı yaparken, Antalya Şubesi, yapılan uygunsuz faaliyetlerin diğer arkeolojik alanlar için de emsal oluşturma tehlikesine…
Edirne'nin amblemi olan Trakya imparator kelebeği başta olmak üzere doğada nadir görülen Edirne sümbülü ve Meriç Köprüsü gibi canlı türlerinin dondurulmuş halde yer aldığı Trakya Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi, biyolojik çeşitliliği ile doğa…
Diyarbakır'da 9-12 Haziran tarihlerinde Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katılacaklar kura ile belirlenirken, katılmak isteyenler arasında kadınların fazla oluşu dikkat çekti.
Hayatını doğaya adayarak, yarım yüzyılı aşkın süredir doğal yaşamı ve kültürel varlıkları koruma savaşı veren Doğa Dostu ödülü sahibi Bahattin Sürücü, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından da onurlandırıldı.…
YAPEX Fuarı'nda Doğanın Zaman Ötesi İşlevselliği'ne dikkat çekildi. Ekolojik mimarlığın öne çıkarıldığı panelde yönetmeliklerde geleneksel malzeme ve teknik kullanımını mümkün kılacak düzenlemeleri gerektiğine dikkat…
Gelin başlı portresi 50 kuruşlara basılan ünlü koleksiyoner ve kültür araştırmacısı Sabiha Tansuğ’a ithaf edilen Şaman İzleri sergisi 9 Martta gerçekleşecek kokteyle sanatseverlere açılacak. 5 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide, Şamanizm ile…
Doğa, tarih ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini ziyaret eden turist sayısı, 2019'da tüm yılların üzerine çıkarak 3 milyon 834 bin 134'e ulaştı.
Antalya'nın Serik ilçesinde, şelalelerin zirvesindeki Kral Havuzu, doğal güzelliğiyle büyülüyor.
40 yıldır Türk arkeoloji yayıncılığının meşalesini taşıyan ve ülke mirasının gelecek nesillere aktarılması için elinden geleni ardına koymayan duayen arkeolog Nezih Başgelen, bilinçli ve bilinçsiz şekilde bir bir kaybedilen doğal güzellikler ve…
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda, Atatürk, doğa, kültür, spor, turizm gibi konuların yanı sıra Şanlıurfa'daki Göbeklitepe gibi tarihi ve arkeolojik mekanlara yer verilen pullar beğeniye sunuldu. PTT AŞ tarafından hazırlanan…
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki mimari eserlerimizden İshak Paşa Sarayı sis bulutu içinde muhteşem manzara sergiledi.
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Pamukkale, 11 ayda 2 milyon 50 bin turist ağırlayarak şimdiye kadarki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.
25. yılını kutlayan coğrafya ve keşif dergisi Atlas İstanbul'un son arkeolojik keşiflerini konu edindiği haziran sayısının kapağında ‘İstanbul’un Kökleri’ başlığını kullandı.
Karadeniz'de yer alan doğal, arkeolojik, taşınmaz ve somut olmayan kültür varlıkları tespit edilerek envantere kazandırılıyor.
Giresun'da bin 840 metre rakımlı Koçkayası Tabiat Parkı, 252 hektar orman alanı ve zengin bitki örtüsüyle doğada huzur bulmak isteyenlerin adresi olarak dikkati çekiyor.
2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Ayvacık-Küçükkuyu sahil yolundan Assos Antik Kentine kadar olan 10 kilometrelik bölümde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Romalılar ile Türk beyliklerinin izlerini taşıyan tarihi eserler, Meryem Ana Manastırı, tarihi Tamzara Mahallesi'nin yanı sıra Çatalgöl ve Çağlayan Şelalesi gibi doğal güzelliklere sahip Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinin daha fazla turist çekmesi…