Türkiye'nin organize ettiği Dünya'nın ilk neolitik kongresinde 63 ülkeden 1000 katılımcı ve 687 bildiri sundu. Yeryüzünün dört bir yanındaki neolitik çağa ait bilimsel bulguların ilk kez bir arada seslendirildiği ve analiz edildiği Şanlıurfa'da…
Dünya Neolitik Kongresine katılan yabancı bilim insanlarına arkeolojikhaber Şanĺıurfa'yı sordu işte ortak yorum:
Dünya'nın Neolitikçisi Urfa'da! Şanlıurfa'da Harran Üniversitesinde süren Dünya Neolitik Kongresine 63 ülkeden bine yakın katılımcı geldi. Birbirinden ilginç konuların ele alındığı oturumlara ilgi hayli yoğun. Oturumlarda ele alınan konularla ilgili…
Ülkemizin arkeoloji alanındaki duayen isimlerinden ve dünyanın önde gelen neolitik uzmanlarından Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, bu etkinliğin dünya çapında ilk kez yapıldığına dikkat çekti ve Türkiye'de…
Dünya Neolitik Kongresi'nin açılışında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Son 60 yılda Türkiye'de arkeoloji alanında yapılan çalışmalara eş değer bir başarıyı, önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyor…
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, " Son yıllarda hızla ilerleyen arkeolojik kazılar şimdi Taş Tepeler Projesi ile çok daha kapsamlı bir boyutta gelişiyor. Bizler de Dünya Neolitik Kongresi öncesi tüm planlamalarımızı gözden geçirerek, ilimizi en iyi…
Arkeoloji ve Antropoloji dünyasının önemli isimlerini buluşturacak Dünya Neolitik Kongresi 4-8 Kasım tarihlerinde Şanlıurfa'da yapılacak. Popüler kültürde cilalı taş devri ve yeni taş çağı olarak adlandırılan neolitik çağla ilgili bilimsel…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk arkeolojisi artık hem kazılarıyla hem kazılardaki koruma çalışmalarıyla hem de bilimsel yayınlarıyla dünya arkeolojisinin en önemli paydaşlarından biri haline gelmiştir" dedi.