Türkiye'nin arkeolojik açıdan önemli 8 bin yıllık tarih öncesi kaya resimleri örneklerinin yer aldığı Latmos Dağları'nda yeni bir kaya resmi daha tespit edildiğini açıklayan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği, alanın korunmasının önemine…
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ekibi Latmos'ta yeni bir arkeolojik keşfe imza attı. Yeni bulunan resimlerdeki bazı figürlerin alanı ilk keşfeden arkeolog Dr. Anneliese Peschlow'un kayıtlarında olmadığı anlaşıldı. Tespit edilen kaya…
Kuşadası'nın Soğucak köyünde Anıt niteliği taşıyan ve 11.03.2022 tarihinde Aydın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı, Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’ne tescil işlemlerinin yapılması için başvur yapılan 500 yıllık…
Kıyısında Myus Antik kentine ait kaya mezarları, Bizans Dönemi’ne ait Karyes Manastırı gibi geçmiş uygarlıklardan kalan tarihi eserlerin bulunduğu Aydın'ın en önemli sulak alanlarından birisi olan Azap Gölü, Ulusal Sulak Alan ilan edildi.…
Alman arkeolog Dr. Anneliese Peschlow tarafından ilk defa 1994 yılında, Latmos Dağı’nda tespit edilen kaya resimleri günümüze kadar ulaşırken, bin yıl önce bir seramikteki köpek patisi dikkat çekti.
Antik dönemdeki adı Latmos olan Aydın ve Muğla illeri arasındaki Beşparmak Dağı'nda, duvarlarında binlerce yıllık olduğu tahmin edilen tarih öncesi kaya resimleri bulunan 2 yeni mağara ve fresklerle süslü kaya sığınağı tespit edildiği belirtildi.…
Latmos dağlarında bulunan tarih öncesi kaya resimlerinin benzerlerine Madran Dağı'nda da rastlandı.