12. Kalkınma Planı'na göre, 2024-2028 döneminde, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremden etkilenenler ve deprem riski öncelikli olanlar başta olmak üzere tüm illerde kültür varlıklarının belgeleme çalışmalarının tamamlanması, afet durumlarında…
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sualtı envanterinin çıkarılması, doğal ve arkeolojik güzelliklerinin tanıtılması amacıyla belgesel çekiliyor.
Karadeniz'in halk kültürü araştırılarak ortaya çıkarıldı. Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon ve Samsun'daki insanların geçmişten bugüne yaşayış tarzı, giyimi, halk oyunları, halk müzikleri, enstrümanları, yemekleri gibi bir çok kültürel…
Aizanoi Antik Kenti Kazı Başkan Vekili Dr. Ahmet Türkan, il merkezine 48 kilometre uzaklıktaki Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazılarda çıkarılan mezar taşlarının envanterini oluşturarak katalog çalışması…
2002'den bugüne kadar yurt içi ve dışında toplam 5 bin 250 vakıf eserini restore ettiklerini açıklayan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, restorasyon gereksinimi ortaya çıktığında, her esere anında müdahale edebildiklerini savundu.…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalışmanın amacını, tarihi eser veya kültür varlığı olup da herhangi bir sebeple, tapuda kaydı olmayan, tescile geçmemiş veya geçtikten sonra bozulmuş olan kayıtların, geçmişine ve aslına uygun şekilde…
Selçukluların yanı sıra Romalarıların da kullandığı tespit edilen ticaret yolunu inceleyen Prof. Dr. Osman Kunduracı, Konya'da bir kısmı yok olmuş, kayıtlarda görünmeyen 3 Selçuklu kervansarayını literatüre kazandırdıklarını söyledi. 1950'li yıllarda…
Doğu Karadeniz'in ilk bilimsel arkeolojik kazısı gerçekleştirilen Ordu'daki Kurul Kalesi'ne ilişkin fotoğraf ve envanterleri, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
2014 yılında kaybettiğimiz arkeoloji dünyasının duayen ismi Prof. Dr. Halet Çambel’in Boğaziçi Üniversitesi’ne bağışladığı Kırmızı Yalı diye bilinen Arnavutköy’deki ünlü yalısında bulunan eşyaların envanterinin uzman olmayan kişilerce hatalı şekilde…
Restorasyon çalışmalarında sona gelinen Elbistan Kent Müzesi’nde sergilenecek arkeolojik, tarihi ve kültürel eserler için envanter çalışmaları başladı.
İstanbul Arkeoloji Müzesinin kayıtlı 2 milyon obje bulunduğu açıklandı. Objelerin bir milyonu sikkelerden oluşurken, diğer bir milyon tarihi eserlerin envanterinin çıkarılması gerekiyor.