Etiyopya'daki Kral Necaşi Türbesi, TİKA tarafından restore edilecek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'nın Tigray bölgesinde yaklaşık iki yıl süren iç savaşta hasar gören Kral Necaşi Türbesi'ni yeniden restore edecek.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'nın Tigray bölgesinde yaklaşık iki yıl süren iç savaşta hasar gören Kral Necaşi Türbesi'ni yeniden restore edecek.
İmparator Tewodros 1868 yılında Türkleri kovmak için İngiltere'den yardım istemiş ama ilgisiz kalan İngilizlere kızınca, öfkesinin bedelini topraklarının işgali ile ödemişti. İngilizler geri çekilirken 7 yaşındaki oğlu Prens Alemayehu'yu da…
Etiyopya'da döneminde Pers Roma ve Çin İmparatorluğu ile birlikte dünyanın 4 büyük devletinden biri olan Aksum Krallığı’nın parçası olduğu anlaşılan 'kayıp' antik kent bulundu. Tarihinin 2750 yıl önceye dek uzandığı belirlenen Beta Semani kentinde 4.…
Daha önceki araştırmalara göre yaklaşaık 6 milyon yıl önce oluştuğu düşünülen Nil Nehri’nin tortullara ve kayalara dayanarak yapılan araştıma sonuçlarına göre 20 ila 30 milyon yıl önce oluştuğu savunuldu.
Etiyopya’nın Danakil Depresyonu’ndaki Dallol jeotermal kaynağı. Dışarıdan bakılınca oldukça güzel görünen doğal manzaraya sahip bir manzaraya sahip gibi gözükse de burası Dünya’daki yaşama en elverişsiz ortam
Arkeologlar yüksek irtifalarda en eski insan yerleşimlerinin izlerini sürdüler. Etiyopya'da 3.469 metre yükseklikte 30 bin yıllık dağ evi keşfedildi. Araştırmalar, Taş Devri avcılarının Etiyopya'nın yüksek dağlarına en az 40.000 yıl önce…
Etiyopya’da çocuk ayak izleri bulan arkeologların hazırladıkları rapor, 700 bin yıl önce çocukların zamanlarını nasıl geçirdiklerini anlatıyor. Ayak izleri 700.000 yıl önce yaşayan çocukların günlük hayatlarına dair ilginç varsayımsal veriler öne…
İnsanın kültürel ve teknolojik bilince Afrika'dan ayrıldıktan sonra Avrupa'da ulaştığını savunan Antropologların yanıldığını gösteren önemli bir keşif yapıldı. Etiyopya'daki Porc-Epik Mağarası'nda bulunan aşı boyaların sembolik kullanım içerdiği…
Etiyopya'nın doğusunda yapılan kazılarda ticaret merkezi olduğu tahmin edilen 10. yüzyıla ait bir şehir bulundu. Kazı sırasında bulunanlar arasında Madagaskar, Maldivler, Çin ve Yemen'den geldiği belirlenen takılar ve çanak çömlekler de…
Toprak boyasının 4 bin 500 yıl boyunca nasıl işlenildiğini ve kullanıldığını belirlemek için mikroskopik ve öğütme teknikleri kullanılarak 3792 adet toprak boyasının detaylı analizi yapıldı.
Yemen'in Saba krallığının ay tanrıçası Almaqa adına inşa edilen sonradan kiliseye çevrilen 2,700 yıllık Saba tapınağının restorasyonu, Alman işbirliği ile tamamlandı.