Arkeologlar, Fas kıyılarında, Kuzey Afrika ve Güney Akdeniz’de şimdiye kadar keşfedilen en eski insan ayak izlerini buldular. Yaklaşık 90.000 yıl öncesine tarihlenen bu ayak izleri aynı zamanda “dünya çapında Homo sapiens'e atfedilen en eski ayak…
Fas merkezli İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (ISESCO), Libya'nın doğusunu etkisi altına alan Daniel fırtınasından zarar gören kentlerdeki tarihi eserlerin bakım ve onarımına hazır olduğunu duyurdu.
Fas'ta dün gece yerel saatle 23.10 sularında meydana gelen yıkıcı deprem başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde yıkıcı ve can alıcı özelliğini gösterdi. Yüzlerce insan ölümüne ve yaralanmasına yol açan depremde,…
Kule, Polonyalı ve Faslı arkeologlardan oluşan ekip tarafından ülkenin kuzeyindeki Volubilis antik kenti yakınlarındaki El Mellali bölgesinde keşfedildi. Bu keşfe kadar, bu tür kulelerin bölgede varlığı bilinmiyordu
Fas'ta bulunan 21 milimetre uzunluğunluğundaki dinozor tırnağının dünyanın en büyük dinozoru olarak kayıtlara geçen T-Rex'in mensup olduğu familyadan en küçüğüne ait olduğu tespit edildi.
2014 yılında çalındıktan sonra Fas'ta tarihi eser hırsızlarına yönelik operasyonda yakalanan yaklaşık 6 milyon dolar değerindeki yağlı boya tablo, Faslı sanat tacirlerinin dikkati sonucu yakalanırken, eseri çalan biri İtalyan vatandaşı, 4 kişi…
Arkeolog Jean-Paul Demoule, 'gerçeklik daima tahayyül edebildiğimizden karmaşıktır' diyor ve ana tanrıçadan hareketle, bir zamanlar kadınlar hakimiyeti olduğunu iddia edenleri hayalcilikle nitelendiriyor.
Fas'taki arkeoloji kazılarında bulunan ve insanın bilinen tarihini 105 Bin yıl geriye çeken Homo Sapiens fosili nasıl besleniyordu? Paleoantropolog Teresa Steele, arkeolojik hayvan kalıntılarına göre bu soruya cevap aradı.
Homo Spiens'in tarihi değişti. İnsanlığın tarihi 105 bin yıl daha geriye çekildi. En eski insan kalıntıları Fas'ın Cebel İhud köyünde keşfedildi. Fas’ta bulunan 300 bin yıllık fosilin, insan iskeleti kalıntısı olduğu…
Fas'ın kuzeyindeki fosfat madeninde 66 milyon yıl önce nesli tükenen Afrika'da yaşayan son dinozor türünün çene kemiği ortaya çıktı.
Fas'ta 1349 yılında inşa edilen "Karaviyyin Kütüphanesi", İslam ve Arap dünyasında kullanımda olan en eski kütüphanelerinden biri olarak hizmet vermeye devam ediyor.
İspanya'ya sadece 14 kilometrelik mesafede yer alan Fas'ın Avrupa'ya en yakın kenti Tanca'daki Herkül Mağarası adeta Afrika'nın Avrupa'ya açılan bir penceresi vazifesi görüyor.
12. yüzyılda yaptırılan dünyanın en eski kütüphanelerinden Karaviyyin Kütüphanesi, restore edilip hizmete açıldı.
Fas'ın çölle kaplı Zagora kentinde yer alan Dera vadisindeki Zagora Müzesi, vahalardaki günlük yaşamı anlatıyor.