Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ekibi Latmos'ta yeni bir arkeolojik keşfe imza attı. Yeni bulunan resimlerdeki bazı figürlerin alanı ilk keşfeden arkeolog Dr. Anneliese Peschlow'un kayıtlarında olmadığı anlaşıldı. Tespit edilen kaya…
Arkeologlar ince grenli mermerden yapılmış, yüz hatlarında işlenen gözleri, burnu ve dudakları çene yapısıyla orantılı şekilde işlenmiş figürünün saç şekliyle Flaviuslar dönemine yani 1. yüzyıla tarihlendirilmesi gerektiğini düşünüyor ama saçlardaki…
Japonya’da, yaklaşık 12 x 16,3 santimetre ebatlarındaki 2.100 yıllık çömlek parçası üzerinde, kuş kostümü giymiş bir şaman çizimi bulundu. Şaman figürünün büyük olasılıkla bir kadına ait olduğu tahmin ediliyor.
Beykoz'daki arkeolojik yüzey araştırmaları İstanbul'daki yaşam izlerini yontma taş devri olarak ifade edilen Paleolitik çağa kadar götürdü. İ.Ü. Arkeoloji Bölümü Tarih Öncesi Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan İstanbul'un…
Çok sayıda kurgan mezarın ortaya çıkarıldığı Beşiktaş Arkeoloji kazılarında bulunan eşi benzeri bulunmayan figürler arkeologları heyecanlandırdı. Figürlerin üzerindeki semboller de figürinler kadar ünik.
Girit'te Asphendou Mağarasında 1960'larda keşfedilen karmaşık geometrik ve petrogliflerin sanılandan daha eski olduğu Üst Paleolitik çağda yapıldığı anlaşıldı. Resimlerden birinin de soyun tükenmiş bir geyik türüne ait olduğu tespit…
Arabistan'da geçtiğimiz yıllarda keşfedilen kayalara doğal boyutlarda çizilmiş deve kabartmalarının, Pers ve Nebati kültürü etkisinde çizilmiş diğer kaya sanatlarının aksine özgün Arap stili olduğu belirtildi.
Polonya'nın Podkarpacie Voyvodalığında bir tarlada 7 bin yıllık neolitik çağ figürü olduğu iddia edilen bir kil insan heykelciği bulundu.
İnsanoğlu'nun 38.000 yıl önce noktalama tekniğiyle resim yaptığı belirlendi. Fransa'daki kaya evlere yağılan resimlerde Noktasalcılık teknikleri kullanıldığı ifade edildi.