New York'ta nadir rastlanan mastodon fosili bulundu
ABD'nin New York eyaletinde yaklaşık 10 bin yıl önce nesli tükenmiş, fil benzeri bir memeli olan mastodon türüne ait kemik kalıntıları keşfedildi.
ABD'nin New York eyaletinde yaklaşık 10 bin yıl önce nesli tükenmiş, fil benzeri bir memeli olan mastodon türüne ait kemik kalıntıları keşfedildi.
Peru'daki Uluslararası Paleontoloji Kongresi'nde iskeleti tam bir timsah fosili ilk kez açıklandı. Bilim insanları 10 milyon yıllık fosilim, nesli tükenmiş timsah türünün yavrusuna ait ilk örnek olduğunu öne sürüyor. 2023'ün sonunda bulunan fosil,…
2015 yılında Almanya'nın Bavyera eyaletinde Mühlheim yakınlarındaki Schaudiberg Taş Ocağı'nda bulunan ve dinozorların atalarından olan kanatlı sürüngen fosilinin yeni bir tür olduğunu belirlendi ve türe, "Bavyeralı kılıç kuyruk" anlamına gelen…
Adıyaman'da bir lise öğretmeni, köy kırsalında doğa gezintisi yaparken bulduğu deniz kestanesi fosilini müze müdürlüğü yetkililerine teslim etti.
Tarih öncesi yaşamış ve nesli tükenmiş, uçamayan Phorusrhacid türü Terör Kuşu olarak bilinen türe ait bacak kemiğinde nesli tükenmiş bir timsah türü olan Purussaurusa ait diş izlerine rastlandı.
Arjantin'in Santa Cruz eyaletinde keşfedilen, H-henüz iribaş evresinde olmasına rağmen yaklaşık 16 santimetre uzunluğundaki kurbağa yavrusu fosili Jura döneminden kalma ve yaklaşık 161 milyon yıllık.
Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ilk kez dinozor fosili keşfedildiği açıklandı.
Kayseri'de Paleontoloji Müzesi için hazırlıklar sürerken Yamula'dan yüzlerce yeni fosil çıkıyor. Kayseri'de Yamula Barajı çevresinde sürdürülen kazılarda bu yıl 7,5 milyon yıllık olduğu değerlendirilen çok sayıda hayvan fosili çıkarıldı. Fosiller…
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan 21 milyon yıllık ağaç fosillerinin bulunduğu Osmancalı Fosil Ormanı'nda , yeni fosil ağaçların ortaya çıkarılması için üniversitelerle kazı çalışması yapılacak. Fosil ormanında şimdiye kadar ladin ve yalancı…
Çankırı'da en eskisi 9 milyon yıl öncesine tarihlendirilen fosillerin bulunduğu Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde paleontologlar sadece büyük parçaları değil en küçük kalıntıları dahi bilimsel yöntemlerle bilgiye dönüştürmeye garet ediyor.…
Çin'in kuzeybatısındaki Şaanşi eyaletinde bulunan bir kireç taşı mağarasında oldukça iyi korunmuş dev panda fosili keşfedildi. Paleontologlar paleolitik çağa tarihlenen fosilin büyük kısmının bulunmasından dolayı seviçli. Dev pandanın kafatası…
Denizli'nin Tavas ilçesindeki fosil yatağında yaklaşık 9 milyon yıl önce yaşayan kılıç dişli kediye ait fosilleşmiş kafatası bulundu. Doç. Dr. Ahmet İhsan Aytek; "Bu yıl en önemli gördüğümüz keşfimiz, daha önceki yıllarda uzun kemiklerini bulduğumuz…
En büyük dinozor ne kadar olabilir sorusuna cevap arandı ve dünyanın en büyük dinozorunun ne kadar büyük olabileceği hesaplandı! Bugüne dek bulunan fosillerin ebatlarının yanı sıra bir canlının hareket kabiliyetini sürdürebilme ve beslenme…
Çankırı'da en eskisi 9 milyon yıl öncesine tarihlendirilen fosillerin bulunduğu Çorakyerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'ndeki buluntular, bilim dünyasında dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yıl Çin'den ve Slovakya'dan bilim insanlarının Çorakyerler'e…
Dünyada yaşamın 635 milyon yıl önce Ediacaran Okyanusu'nda ekolojik baskınlığa ulaşan büyük boyutlu çok hücreli organizmaların ortaya çıkışı ile başladığı varsayılıyordu ancak bir grup bilim insanı yeni kanıtlara göre yaklaşık 2100 milyon yıl önce…
Bolu, Erzurum, Ordu ve Gürcistan'dan okulların katılımıyla hayata geçirilen Fosillerin Fısıltısı (The Whisper Of Stones) eTwinning projesiyle öğrencilerin milyonlarca yıl önce yaşayan deniz canlılarıyla ilgili bilgi edinmesi sağlanıyor. Projenin…
Güney Afrika ülkesi Zimbabwe'deki Kariba Gölü kıyısında bulunan Geç Triyas döneminden kalma fosillerin, yeni bir dinozor türüne ait olduğu tespit edildi.
Yeni türlerden birini ekidnapus (opalios splendens) olarak adlandıran bilim insanları, türün genel anatomisinin ornitorenkleri andırdığını ancak çene ve burun özelliklerinin kısa gagalı dikenli karıncayiyenler gibi olduğuna dikkat çekti.…
Genetik araştırmalarda elde edilen verili inceleyen araştırmacılar, insanlarda bulunan antik DNA’ların depresyon gibi psikiyatrik rahatsızlıkların sebebi olabileceğini belirtti. DNA'lardaki gizli fosil virüsler depresyonun sebebi…
Kazı Başkanı Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe, arkeoloji çalışmaları sırasında Antik kentin yapılarındaki taşlar üzerindeki incelemelerde çeşitli yaprak fosilleri keşfedildiğini belirterek, "İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan akademisyenlerimiz 4 yıldır…
Hindistan'da şimdiye kadar fosili bulunmuş en büyük yılan olduğu tahmin edilen 47 milyon yıl önce yaşamış 15 metre uzunluğunda Vasuki indicus adı verilen yeni bir tür keşfedildi.
14 yıl önce Karadeniz'de ilk kez bir Mamut fosili bulunmuştu. Samsun'un Ladik ilçesinde eski bir maden ocağında 14 yıl önce tesadüfen bulunan mamut ve yaban atı fosilleri, yeni açılan Samsun Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Paleontologlar, Dinocephalosaurus orientalis’in keşfiyle, Triyas Dönemi’nin gizemlerini çözmek için yeni kapılar araladı. National Museums Scotland’dan Dr. Nick Fraser, bu türün ilk kez bu kadar tam bir fosilinin görülebildiğini ve bu canlının…
Paleontologlar, Peru'da 16 milyon yıl önce yaşamış Pebanista yacuruna olarak adlandırılan bir tür yunus balığın kafatası parçasını buldular.