Malatya'daki Arslantepe Höyüğündeki arkeoloji kazılarının başkanlığını yürüten Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, Malatya'yı evi gibi gördüğünü söyledi ve ilginç bir anısını basınla paylaştı.
Archaeologists working at the UNESCO World Heritage site of Arslantepe Mound in Türkiye's eastern Malatya province found two 7,000-year-old animal-figured seals.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü’nde arkeoloji kazılarını sürdüren İtalya'nın La Sapienza Üniversitesi'nde Arslantepe konulu sergi ve sempozyum düzenlendi. Arslantepe 2024: Yeni bir UNESCO alanın dünü, bugünü ve…
Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'ndeki arkeolojik kazılarında, Orta Tunç dönemine ait, içinde silo ve ocakların yer aldığı bir çalışma alanı bulundu. Arkeologlar yapı nın işlevinin ne olduğunu çözmeye çalışıyor. Kazı Başknaı Prof. Dr. Francesca…
Arslantepe Höyüğü arkeoloji kazıları başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, kazı alanından çekilen fotoğrafları incelediğinde tedirgin olduğunu ama yerinde görünce alanda kokttuğu kadar büyük hasar olmadığını söyledi. Malatya Kültür ve Turizm…
"Melita’dan Malatya'ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri kapsamındaki etkinlikte konuşan Arslantepe Höyüğü kazı başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, Höyüğün aslanla simgeleştiğini ve bu isimle günümüzde…
2022 yılı arkeoloji kazılarına başlanam Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde çatı projesinin revize edildiğini, çalışmanın uzun sürebileceğini, gelecek yıl yeni çatı yapılabileceğini belirtildi.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü kazılarında, Orta Çağ Dönemi'ne ait 5 mezarda kolye ve cam bilezikler bulundu.