Yunanistan'da arkeologlar, Milattan Önce (MÖ) 3000 ile Milattan Sonra (MS) 300 arasından kalma gemi enkazları buldu. Enkazlar ile ilgili araştırmaların, belgesel haline getirilerek önde gelen uluslararası arkeolojik film festivallerinde gösterileceği…
Su altı arkeolojisi çalışmalarına katılan arkeologlar, Teğmen Henry Dunda Le Vesconte'ye ait olduğu düşünülen bir kamaranın içinde sağlam bir termometre, deri ciltli bir kitap kapağı ve pirinç bir makarayla süslenmiş olta gibi çok sayıda denizcilere…
İsveçli deniz arkeologları, buldukları yeni batığın, ilk seferinde batan 17. yüzyıl savaş gemisi Vasa savaş gemisi ile aynı tersanede üretilen ve uzun süredir kayıplar listesinde bulunan Applet olduğunu tahmin ediyorlar
Titanik'ten sonra dünyanın en meşhur batığı olan "Altınların Gemisi" SS Central America'nın taşıdığı sıra dışı bir hazine var.
Yunanistan'ın Kefalonya adası açıklarında yaklaşık 2 bin yıl önce battığı tespit edilen 34 metre boyunda 14 metre eninde antik gemi enkazına ulaşıldı. Arkeologlar, gemide neredeyse hiç zarar görmemiş 6 bine yakın 'amfora' bulunduğunu açıkladı.…
Alman arkeolog Dr. Dominique Görlitz tarafından tasarlanan ve Karadeniz'den Mısır'a giden antik gemi replikası Abora-IV Çanakkale'ye ulaştı
Alman Arkeolog Dr. Dominique Görlitz’in antik çağda papirüsten yapılmış gemilerle Mısır ile Karadeniz arasında deniz ticaretinin mümkün olabileceğini ispatlamak için inşa ettiği Abora IV İstanbul Boğazı girişinde S.O.S verdi. Medyada Papirüs Gemi…
Denizlere İstanbul şehir hatları vapuru olarak 1987'de Rumeli Kavağı ismiyle giren Zübeyde Hanım vapuru, İzmir'de düzenlenen törenle Müze ve Eğitim Gemisi olarak hizmete girdi. Ulu Önder Atatürk'ün annesinin adını taşıyan gemi aynı zamanda…
Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı Yüzer İskelesi'nde demirli Nusret Mayın Gemisi sabah saat 07.15'te buradan avara edilerek 104 yıl önce mayınlarını döktüğü rotada ilerledi.
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türk araştırmacıları Ukrayna’da sualtı arkeolojisi çalışmalarını yürüten ekiplerle iş birliği yapmaya çağırdı ve Türk araştırmacıların dikkatini çekerim, çünkü buralarda Türk gemileri de bulunabilir,…
Kuşadası Ege Port Limanı'na, bu yıl 152 kruvaziyerle 122 bin 321 yabancı konuk gelmesi turizmde canlılık kazandırdı.
Su altı arkeologları Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında en derin bilimsel batık araştırmasına imza attı. 18. yüzyıla ait Rus savaş gemisi olduğu değerlendirilen batıktan, 2 ton ağırlığında top, küçük kalibre el topu, pişmiş toprak kandil, çömlek,…
Ünlü İngiliz denizci ve kaşif James Cook'un defalarca bulunduğu iddia edilen ancak bugüne kadar izi bulunamayan gemisinin bir kez daha 'bulunmuş olabileceği' iddia edildi. Sualtı arkeologları bu kez geminin yüzde 80 ihtimalle bulunmuş olduğunu iddia…
Ragusa'da geçtimiz yıl Mart ayında keşfedilen batık Bizans gemisinde su altı arkeologlarının çalışmaları sürerken, amatör bir dalgıç aynı kentin Ispica ilçesi sahillerinde Bizans devri amfora ve tabak parçaları keşfedilmesini sağladı.…
Danimarka'da 120 yıl öncesine dek deniz altında kalmış arazide pansiyon inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında 500 yıllık gemi enkazına rastlandı. İnşaat kazısı arkeolojik kazıya dönüştürüldü.
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi sınırlarındaki Telçeker Köyü yakınlarında Ağrı Dağı'ndaki Nuh’un Gemisi’ne ait olduğu iddia edilen gemi teknesi izini andıran çukurla ilgili iddialar bir kez daha gündemde.
Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen kruvaziyer ile gelen yabancı turistler için İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi.
MÖ 3200 yıllarında kurulmaya başlayan Fenike şehir devletleri MÖ 2750 yıllarında sahil şeridi boyunca sıralanmıştı. Bereketli Hilal'in Akdeniz'e bakan kıyılarında gelişen Fenike uygarlığı, talassokrasik bir yapıda…
Yenikapı arkeoloji kazılarında bulunan 'dipdik' diye de bilinen ahşap not defteri, Prof. Dr. Ufuk Kocabaş tarafından iPad’in atası olarak tanımlandı.