Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı'nın açıklamasına göre, Mısır'da başkent Kahire'nin batısında yer alan Giza piramitlerinin en büyüğü olan Keops Piramidi'nin (Kral Khufu Piramidi) içinde kralın mezar odasına götürebileceği düşünülen yeni bir…
İzmir'in merkezindeki Smyrna Antik Kenti'nin tiyatro bölümündeki kazılarda "sanatçı tuvaleti" bulan arkeologların bölgedeki son keşfi, 26 metre uzunluğunda ve "L" biçiminde inşa edilmiş 2 bin yıllık geçit oldu.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Erdal Eser, Çifte Minareli Medrese’de bulunan yerin bir gizli geçit değil, su transferi için kullanılan bir alt yapı tesisi olabileceğini söyledi.
Arkeolojik kazı yapılmadan tünelin nereye çıktığını öğrenebilme şansı olmadığını belirten Sivas Valisi Davut Gül, "Ama görünen o ki bir tünel var ve onun ucunu bulduk. Bu arada bunun uzunluğunun ne kadar olduğu, birden fazla çıkışı var mı yok mu,…
Sivas’ta yıllardır, halk arasında kent kalesinden şehre inen bir tünelin varlığından söz ediliyordu. Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonu sırasında eyvan kısmında bir tünel girişi ortaya çıkarıldı. Tünelin ucunun nereye çıktığını anlamak için…
Çınar Kaymakamı Selami Kaya, Zerzevan Kalesi'ni ziyaret ederek devam eden arkeolojik çalışmalarda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Kaleye ilgi gösterenler arasında Diyarbakır Fotoğrafçılar Derneği üyeleri de bulunuyor.
Tokat Kalesi’ndeki arkeoloji çalışmalarında bulunan gizli geçitte yapılan kazı çalışmalarında 140 metre derinliğe ulaşıldı.
Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: 'Bu, Hitit mimarlığı açısından büyük bir keşif. Meslek hayatımdaki 55. yılım, bir potern bulacağımı hiç düşünmemiştim ama oldu.