Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şanlıurfa'da Neolitik döneme ilişkin arkeolojik kazıların sürdüğü, aralarında Göbeklitepe ve Karahantepe'nin de bulunduğu bölgeleri kapsayan yeni bir destinasyon rotası oluşturmayı planladıklarını…
Türkiye'nin organize ettiği Dünya'nın ilk neolitik kongresinde 63 ülkeden 1000 katılımcı ve 687 bildiri sundu. Yeryüzünün dört bir yanındaki neolitik çağa ait bilimsel bulguların ilk kez bir arada seslendirildiği ve analiz edildiği Şanlıurfa'da…
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Malatya'daki dünyaca ünlü arkeoloji kazılarının yapıldığı Arslantepe Höyüğü'nde yapımı süren karşılama merkezini inceledi.
Resim ve Heykel Müzeleri Çalıştayı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde (İRHM) başladı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, "Hedefimiz, son 60 yılda Türkiye'de arkeolojiyle ilgili yapılanlara eş değer işi önümüzdeki 4 yılda tamamlamaktır. Bu dönem Türk arkeolojisinin altın çağı olacaktır." dedi.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü’nde arkeoloji kazılarını sürdüren İtalya'nın La Sapienza Üniversitesi'nde Arslantepe konulu sergi ve sempozyum düzenlendi. Arslantepe 2024: Yeni bir UNESCO alanın dünü, bugünü ve…
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Taş Tepeler-Büyük Dönüşümün Coğrafyası: Yeni Araştırmalar ve İlk Sonuçlar" başlıklı konferans, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.…
Antalya Doğu Garajı Kültür Merkezi inşaatı için başlatılan inşaatta bulunan taerihi eserler üzerine başlatılan arkeoloji kazılarında ortaya çıkan, en eski gömüsü 24oo yıllık olan nekropol alanında müze inşa edimesi için protokol imzalandı. Alandan…
Hatay'da depremlerde yıkılan kültür varlıkları enkazının içerisindeki kültürel miras niteliği taşıyan mimari unsurlar ve ahşap yapılar ayrıştırılarak restorasyonlar sırasında kullanılmaları hedefleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'da ele geçirilen 5 altın sikke ile bir Türk koleksiyoncunun yurt dışındaki müzayededen kökenini bilmeden satın aldığı taş eseri, ait olduğu Irak'a iade etti.
Hürriyet Yazarı İhsan Yılmaz, "Kız Kulesi İstanbul’u görecek" başlıklı yazısında İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde süren restorasyon çalışmalarının amaç ve hedeflerini açıkladı. İşte o yazı ve Kız Kulesi Müzesi müjdesi:…
Mersin'de Uzuncaburç (Diocaesarea) Antik Kenti'ndeki kulede sürdürülen kazı çalışmalarında, geçtiğimiz hafta 1400 yıllık kolye, kolye ucu, küpe, amulet (muska), boru biçimli bilezik ve göğüs zincirinin bulunduğu 19 parça eser ile bir iskelet ortaya…
Nikomedia’nın Antik Roma’ya eş değer arkeolojik potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Yıllardır bakımsız kalarak kaderine terk edilen Karaburç’un aslına uygun olarak restore edilmesini…
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, mezarlıkta 38 bin metrekarelik alanda çimlendirme çalışmalarının devam ettiğini, ağaçlandırmanın da yapılacağını anlattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki üç birime yeni isimler atandı.