Her ay depolarındaki farklı eserleri ilk kez ziyarete açan İzmir Arkeoloji Müzesi'nin Göremediklerinizi Göreceksiniz projesinin ekim ayı eserleri 'tapınma ve adak' konulu tarihi eserler oldu.
Mitolojide zafer tanrıçası olarak adlandırılan "Nike kültü"ne adanan ve ilk kez sergilenen eserler, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor.
İzmir'in Menderes ilçesinde yer alan ve antik çağın önemli kehanet merkezleri arasında yer alan Klaros'taki kazılarda bulunan Apollon heykelcikleri, ilk kez ziyaretçiyle buluştu.
Mısır'da cenaze ritüellerinde kullanılan ve İzmir'deki arkeolojik kazılarda çıkarılan 2 bin 700 yıllık Uşabti isimli heykelcikler, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde ilk kez sergilenmeye başladı.
Antik Çağ'da ölümden sonra insan ruhuna eşlik ettiği düşünülen 2 bin 300 yıllık tanrı ve peri heykelcikleri, İzmir Arkeoloji Müzesinde ilk kez sergilenmeye başlandı.
Teos Antik Kenti'ndeki kazılarda bulunan ve yaklaşık 2 bin 300 yıl önce gladyatör ve sporcuların vücutlarını yağ ve kumdan temizlemek için kullanılan kazıma aleti "strigilis", İzmir Arkeoloji Müzesinde sergileniyor.
Anadolu'da Kalkolitik dönemde mermerden işlenen ve "yukarı yönelmiş bakışları" nedeniyle "Yıldız Avcısı" olarak adlandırılan Kilya tipi heykelcikler, İzmir Arkeoloji Müzesinde ilk kez sergilenecek.
İzmir Arkeoloji Müzesi "Göremediklerinizi Göreceksiniz" projesi çerçevesinde, nisan ayında da Arkaik dönemden kalma tören kapları sergilemeye başladı.
Tarihi eser kaçakçılarından kurtarılan, altın ve gümüşten yapılmış 2,7 santimetre boyundaki "Arinna'nın Güneş Tanrıçası" heykelciği, İzmir Arkeoloji Müzesi'nin özel hazine odasında ziyaretçileriyle buluşuyor.