Ünlü derlemeci Muzaffer Sarısözen, Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, Halil Bedii Yönetken ve Mahmut Ragıp Gazimihal gibi ünlü Türk Müzisyenlerin yanı sıra Ermeni papaz ve müzikolog Gomidas Vartabed'in Anadolu'yu gezerek…
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Karamağaralı başkanlığında Kars'ta yapılan kazı çalışmalarında 2002'de bulunan altın iki bilezik, 22 yıldır koruma altında tutulduğu müzede ilk kez bu sezon ziyarete açıldı.…
Hacettepe, ODTÜ ve Mersin Üniversitelerinde antik DNA çalışmaları yapan genetikçiler, Türkiye’de antik DNA çalışmalarının ileride yurtdışından gelecek kaynaklardan bağımsız olarak sürdürülebilmesi için arkeolog, zooarkeolog ve antropologlara çağrıda…
Juliopolis Projesi kapsamında hazırlanan “Juliopolis’in Yüzleri” sergisi, 8 – 25 Aralık tarihlerinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sanatseverleri bekliyor.
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Kelibişler Mahallesi yakınlarında bulunan, Yeni Taş Çağı'na ait Domuztepe Höyüğü'nde 24'üncü dönem kazı çalışmaları başladı.
Salda Gölü çevresinde inceleme yapan Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri gölün başka bir alanına taşınan malzemenin eski yerine tekrar getirilmesini sağlayan jeoekolojik restorasyonu başarılı buldu.
Seramik sanatının Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden Prof. Dr. Hamiye Çolakoğlu anısına Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Devlet Konservatuvarında müze kuruluyor.
Türk Bilim adamlarının yönetimindeki çalışmada uluslararası araştırma ekibi, hem Çakallar Volkanı’nın patladığı tarihi, hem de fosilleşmiş insan ayak izlerinin yaşını tespit etti. Bronz Çağında Manisa civarında yaşayan insanların volkanik patlamayı…
Hacettepe Üniversitesi bünyesinde açılacak DNA laboratuvarının Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen HÜ Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal, Antik DNA Laboratuvarı - HUMAN_G Anadolu'nun gizli DNA hazinesinin…