Harran Üniversitesi ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen, Sanat Terapisi ve Arkeoloji Buluşması: Dönüşüm Deneyimleme Atölyesi, Karahantepe’de gerçekleştirildi. Sanat Terapisi ve Arkeoloji Buluşması'nda neolitik yapılarıyla…
Türkiye'nin organize ettiği Dünya'nın ilk neolitik kongresinde 63 ülkeden 1000 katılımcı ve 687 bildiri sundu. Yeryüzünün dört bir yanındaki neolitik çağa ait bilimsel bulguların ilk kez bir arada seslendirildiği ve analiz edildiği Şanlıurfa'da…
Adıyaman'ın Gerger ilçesinde ot toplamaya köylülerin fark ederek yetkililere haber verdiği tarihi yapıların, neredeyse tüm dünya kültürlerinde rastlanan ve Orta Asya ülkelerinde yaygın olan, yolcuların ve çobanların yön bulmasını sağlayan taşların…
Göbeklitepe'nin çevresinde yapılan sondaj çalışmalarında, en eskisi M.Ö. 13.600’lü yıllara tarihlendirilen polenler gün yüzüne çıkarıldı. Polenler, Göebeklitepe'nin 15 bin yıl önceki bitki örtüsü hakkında önemli bilgiler veriyor.…
Harran Sarayı kalıntılarındaki arkeoloji kazılarında şu ana dek bulunan kitabeler 1058 tarihini gösteriyor ama alan kimi seyyahlara göre Nümeyriler döneminde 2. Mervan'ın 10 milyon dirhem harcayarak yaptığı saray iken kimi seyyahlara göre Sabi…
Acı lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından açılan Şeker Sanatı Müzesi'nde şeker hamurundan kentin tarihi ve turistik yerlerinin maketleri sergileniyor
Yaklaşık 13 asırlık Emeviler Dönemi'nde eseri olan yüzlerce odaya sahip üç katlı Harran sarayı, Orta Doğu ülkeleri çinde Orta Çağ'dan bu yana ayakta kalmış nadir saray örneklerinden. Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı…
Geçtiğimiz günlerde yurda dönen Zeugma Çingene Kızı Mozaikleri'nin eksik parçaları yarından itibaren Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde görülebilecek.
Ayda bir kratere adı verilen ünlü uzay bilimci ve matematik bilgini Battani'nin doğduğu ve gözlem yaptığı Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesine, geçmişteki ününe yakışır rasathane yapılması planlanıyor