Hitilerim başkenti Hattuşa'da doğa ilkbaharla yeniden canlandı, 7 kilometreyi bulan şehir surları, antik şehre girişleri sağlayan görkemli Aslanlı Kapı, Yerkapı, Sfenksli Kapı, Kral Kapı ve arkeoloji kazılarının sürdüğü alanlar ziyaretçileri…
41 ressamın Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hititlerden miras kalan yapı ve objelerden esinlenerek yaptığı resimler Çorum Belediyesi Sanat Galerisinde sergilendi.
Dünya arkeoloji mirasını korumaya ve değerlendirme amacıyla 2013 yılında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Bilimler Akademisi bünyesinde kurulan, Shanghai Arkeoloji Forumu'nun iki yılda bir verdiği Olağanüstü Bilimsel Sonuçlar Ödülüne Hattuşa antik kenti…
Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesinde Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün yürüttüğü arkeoloji kazılarının başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner, bu yıl kazının yanı sıra restorasyona da ağırlık verdiklerini…
Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hatti ve Hititlerin kültürel mirasına ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa antik kentinin sahip olduğu kültürel mirasın korunması ve tanıtılması amacıyla Hattuşa Barış Günleri etkinliği…
Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve OKA Çorum Koordinatörü Özden Özgür Yalçın arasında imzalanan anlaşmaya göre, Hitit Medeniyeti'nin tanıtılması ve Çorum'da turizmin geliştirilmesi amacıyla her yıl Uluslararası Arkeoloji Filmleri Festivali…
Boğazkale; Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa antik kentinin kalıntıları, Aslanlı Kapı, Kral Kapı ve Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı ve Boğazköy Müzesi ile Türkiye'de gezilip görülmesi gereken tarihi mekanlara sahip.
Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Alaca ilçesinde 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen Örükaya barajı ve Örükaya höyüğünün turizme kazandırılması için başlatılan kazı çalışmalarını inceledi.
Hitit Krallığına "Hattuşa" adıyla başkentlik yapan Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek köyde, 3 bin 500 yıl önce hüküm süren krallığın günlük yaşantısı canlandırılacak