Çorum'un Ortaköy ilçesinde süren arkeoloji kazılarında Şapinuva kentinin sınırları belirginleşirken, Hitit şehir planında atölyelerin, yönetim binaları ve yerleşim alanlarından çok uzağa yapıldığı dikkat çekiyor. Bu da günümüz kavramıyla Hititlerin…
Emekli olmak yerine hayallerinin peşinden gitti... 34 yıl inşaat teknikerliği yaptıktan sonra Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünü kazanan 53 yaşındaki Necibe Şahin, birinci sınıfı tamamlayıp Şapinuva'daki arkeoloji kazısında…
Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Çorum Tarih Öncesi Yüzey Araştırması Projesi" kapsamındaki araştırmalarda bulunan "kesici ve delici alet parçalarının Orta Paleolitik Dönem'e ait olduğunu tespit etti
Çorum'da yol yapım çalışması sırasında, içinde kadın iskeleti, cam parçaları ve toprak parfüm şişesi olan, Roma dönemine ait yaklaşık 2 bin yıllık Roma dönemine ait lahit bulundu.
47 yaşındaki iki çocuk annesi Semra Özçelik, hemşirelik, kamu yönetimi ve hukuk fakültesinin ardından dördüncü üniversitesi olan Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümününden de mezun olmayı başardı.
Çorum'un endüstriyel mirasının tespiti ve korunmasına yönelik olarak hazırlanan proje neticesinde elde edilecek bilgiler, Çorum'un endüstriyel miras envanterine önemli katkılar sağlayacak.
Türkiye'de Roma dönemine ait dört antik barajdan birisi olan Örükaya'da, 2017'de Örükaya Arkeolojik Kazı ve Araştırma Projesi çerçevesinde başlayan kurtarma kazılarının ikinci etap çalışmaları, İtalyan ISVEA sponsorluğunda…
Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Önder İpek, 5. Rekreasyon Araştırmaları Kongresinde, arkeolojinin topluma ulaştırılmasında müzelerin önemini anlattığı konuşmasında toplum arkeolojisi kavramına dikkat…
Sualtı Arkeolojisi'nde bugüne dek bilinen en eski batıklar, 3 Bin 400 yıllık Uluburun batığı ile 3 bin 200 yıllık Gelidonya Batığı idi. Ancak Antalya'da bulunan ve çok sayıda in situ vaziyette ingot içeren bir enkaz daha var ki Mısır duvar…