Bursa'nın İznik ilçesindeki yaklaşık 2 bin yıllık Roma tiyatrosu kazısında, bugünlere ulaşan en eski örneklerden biri olduğu belirtilen kucağında İsa'yı tutan Meryem freski restorasyonla ortaya çıkarıldı.
Doğu Katolik ve Ortodoks kiliseleri tarafından hala sürdürülen toplu su vaftizi törenlerinin en eski ayak izlerinin Orata Adası'nda bulunduğunu belirten arkeolog Prof. Dr. Adnan Diler, "Kedreai kayıtlara göre Hristiyanlık Çağı'nda da çok önemli bir…
Hıristiyanların pagan ibadethanelerinin yanında antik dönemde yapılan hamamları da kiliseye çevirme geleneği olduğunu bilen arkeologlar, Uşaktaki kilisenin de bir hamam binasından çevrildiğini tahmin ediyorlardı. Roma İmparatoru Augustus tarafından…
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan ve Hristiyanlığın Avrupa'ya yayıldığı yer olarak kabul edilen Pisidia Antiokheia Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazıları devam ediyor.
Sinop'taki arkeoloji kazılarında ortaya çıkarılan Balatlar Kilisesi'nde mezarları bulunan Hristiyan din adamlarının, yarı yatar ve oturur vaziyette defnedildiğini belirten Sanat Tarihçisi Ozan Hetto, bu şekilde defnin, Hristiyanlıkta bilinen ancak…
Arkeolog Elif Baştürk, konumu ve boyutlarıyla Anadolu hatta dünya arkeolojisi açısından önemli olduğuna dikkat çektiği Yassı Höyük'teki çalışmalar tamamlandığında bölgedeki erken Hristiyanlık dönemine ait yapılarla ilgili bakış açılarının…
Etiyopya'da döneminde Pers Roma ve Çin İmparatorluğu ile birlikte dünyanın 4 büyük devletinden biri olan Aksum Krallığı’nın parçası olduğu anlaşılan 'kayıp' antik kent bulundu. Tarihinin 2750 yıl önceye dek uzandığı belirlenen Beta Semani kentinde 4.…
İznik Konsili'nin ilkinin üzeriden 1693 yıl geçti. Hıristiyanlık tarihi açısından önemli toplantıların yapıldığı mekanlar inanç turiminin önemli merkezleri arasında yer alırken, arkeolojik araştırmalar da sürüyor.
St. Barnabas Kilisesi ve Manastırı Salamis Nekropolü'nün batı ucunda yer almaktadır.
Oluz Höyük'te Pers yerleşimi keşfedilirken Anadolu'nun dinler tarihini değiştirecek önemli bulgulara da ulaşıldı. Zerdüştlüğün tarihi yeniden yazılacak çünkü 2.500 yıllık buluntuların İran'da bile olmadığına dikkat çekildi.…