Şehzade Korkut Camisi'nde yapılan restorasyona yapılan eleştirileri yorumlayan, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Minareyi özgüne uygun yaptık diye eleştiri alıyoruz. Restorasyona yapılan eleştiri ve tepkiler bilimsel değil, biz teknik ve…
Selçuklu döneminden kalma Sanat şaheseri eşsiz taş kapısı restorasyon adı altında katledilen Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 700 yıllık Alaaddin Camisi ile ilgili açıklama yapan Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, restorasyonu öve öve…
Antalya'da Kesik Minare olarak bilnen ve restorasyon sırasında minaresine yeniden külah takılması tartışmalara neden olan Şehzade Korkut Camisi'nde 123 yıl sonra ilk kez bu sabah ezan okundu.
Antalya'daki Şehzade Korkut Camisi'ndeki restorasyon sırasında, daha önce varlığı resimlerden tespit ediken külahı 123 sonra yerine takıldı. Ancak Antalya Kaleiçi’nde Kesik Minare olarak kent belleğinde yer eden tarihi yapıya külah eklenmesi, sivil…
Burdur'daki Hoca Bali Hamamı'nın 1582'de Hoca Bali bin Muslihiddin Efendi tarafından inşa ettirildiğini belirten Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Hoca Bali Hamamı, 1914 yılında Burdur'un yaşadığı büyük depremde bile yıkılmadan ayakta…
Antalya'nın yayla ilçesi Korkuteli'nde yaklaşık 700 yıl önce Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı tahmin edilen Alaaddin Camisi restorasyon sonrası kapılarını ibadete açmaya hazılarlanıyor.
Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kulenin aslına uygun restorasyonu için hazırlık yapıyor. Tarihi fotoğraflarla kulenin üzerinde soğan kubbe yer aldığını belgeleyen müdürlük, 2 yıl içerisinde yapıyı eski görünümüne kavuşturmayı amaçlıyor. Antalya…
Vakıflar Bölge Müdürlüğünün çevre düzenlemesini sürdürdüğü Yivli Minare Antalya'nın ilk Türk-İslam eseri.
Antalya'nın Kekova Bölgesinde yer alan ve kara ulaşımı bulunmayan Kale köyündeki cami, restorasyon çalışması ile 77 yıl sonra ibadete açıldı.
Osmanlı İmparatorluğu'nun Antalya'nın silüetine damgasını vurduğu simge camilerinden 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilecek.
Isparta Yalvaç Abacılar Camiinin restorasyonu başladı. Restorasyon sırasında caminin ahşap sütunlarının devşirme sütunlar üzerine oturtulduğu ve toprak altında kalan bölümlerinin de korumak için katranla sıvandığı anlaşıldı.