Arkeogenetik araştırmalarına göre soyu tükenmiş Neandertal ve Denisovan insansı türlerine ait DNA'ların insan genlerinde varlığını sürdürdüğü tespit edilmişti. Son araştırmalar henüz fosili bulunamayan ve varlığı sadece genlerden tespit edilebilen…
Etiyopya’da neredeyse bütün halde bulunan 3.8 milyon yıllık Australopithecus Anamensis kafatası, bu primat insanımsı maymun türünün, medyada Lucy adıyla meşhur Australopithecus afarensis ile aynı çağda yaşadığını gösteriyor.
Ciallao Mağarası'nda ilki 2007 yılında bulunan fosilleşmiş 13 kemik parçası ve dişlerin boyu oldukça kısa ve varlığı şimdiye dek bilinmeyen bir insanımsı türün üç ayrı ferdine ait olduğunu belirtti. 67 bin ve 50 bin yıl önce yaşadıkları…
İnsanımsı bir maymun türü olarak tanımlanan Australopithecus familyasına ait olduğu iddia edilen ünlü The Little Foot (Küçük Ayak) fosilinin kafatası, CT yöntemiyle tarandı ve beyni yapay olarak şekillendirildi. Yaratığın beyninin kısmen insan…
Homo naledi türüne ait bireylerin Güney Afrika’daki diğer insansı ve insanımsı türlerden çok daha farklı beslenme şekline sahip olduğunu tahmin ediliyor.
İlk insanımsı türlerden sayılan Hominin türünün iklim değişikliklerinden etkilenerek kuraklık etkisiyle mekan değiştirdiği sanılıyordu ama oksijen izotoplarına dayalı son araştırma bu türün iklim değişikleri ile baş edebildiğini gösteriyor.…